'Nasıl bir yıl geçirdik' İşte tüm garip olaylarıyla 2023

'Nasıl bir yıl geçirdik' İşte tüm garip olaylarıyla 2023
2024'te girmemize sayılı günler kala 2023'te yaşanılan en enteresan olayları bir kez daha hatırlayalım.

Yeni yıla sayılı günler kala 2023 yılı ilginç olaylara sahne oldu. İşte o olaylardan birkaçı...

Uganda'da 70 yaşındaki kadın ikiz dünyaya getirdi. Avustralya'da bir kadının beyninden 8 santimetre canlı solucan çıkarılırken, bir uçak "ishal" yolcu nedeniyle acil iniş yapmak zorunda kaldı.
2023, birçok ilginç olayla tarihe geçti.

Karayipler'deki Saint Martin Adası açıklarında, küçük bir yelkenliyi tamir ederken hava şartlarından dolayı sürüklenerek kaybolan 47 yaşındaki Elvis Francois, Kolombiya donanmasının dikkati sayesinde fark edildi ve kurtarıldı.

Hastanedeki tedavisinin ardından sağlık durumunun iyi olduğu ifade edilen Francois, 3 hafta boyunca bir şişe domates sosu, sarımsak tozu ve bir kutu et suyu ile beslendiğini açıkladı.

Francois, "Hayatta kalabilmek için yediklerimi deniz suyuyla karıştırdım. Yelkenlinin batmaması için sürekli su tahliyesi yaptım, her yerden su alıyordu." diye konuştu.

KÖPEĞİ ADAMI VURDU

ABD'nin Kansas eyaletinde bir adam, köpeğinin yanlışlıkla üzerine bastığı tüfeğin ateş alması nedeniyle yaşamını yitirdi.

Arabanın arka koltuğunda yolculuk eden köpeğin temas etmesiyle tüfeğin ateş alması sonucunda 30 yaşındaki sahibi olay yerinde kan kaybından hayatını kaybetti.

GÖLE BATAN ARAÇTAN SAĞ KURTARILDI

ABD'nin Texas eyaletinin Marion bölgesinde bir balıkçı, polisi arayarak gölde batmış duran bir araba olduğunu bildirdi.

Bu ihbar üzerine yaklaşık 20 dakika sonra olay yerine varan polis, tahliye sırasında arabada bir kadın olduğunu gördü.

Arabadan sağ çıkarılan kadın hastaneye kaldırılırken Marion polisi, kadına ilişkin saatler önce kayıp ihbarı yapıldığını açıkladı.

ameliyat.jpgANNE KARNINDA BEBEĞE AMELİYAT

ABD'nin Boston kentinde henüz anne karnındaki bir bebekte "Galen ven malformasyonu" adı verilen, nadir ortaya çıkan hastalığın tespit edilmesinin ardından bebeğe operasyon yapıldı.

Doktorlar, annenin karnından uzun bir iğneyi bebeğin beyninin etkilendiği kısma ultrasonla yönlendirildi. Doktorlar, daha sonra damarlara geri akışı engellemek amacıyla damarın içine bir madde enjekte ederek ameliyatın başarılı geçtiğini bildirdi.

EL BOMBASI İNFİLAK ETTİ

ABD'nin Indiana eyaletinin Indianapolis kentinde 47 yaşındaki bir kişi, dedesinin eşyalarının arasında bulunan el bombasının infilak etmesi sonucu vefat etti.

Polis, olayın eşyaların arasında bulunan el bombasının piminin çekilmesiyle meydana geldiğini ve hayatını kaybeden kişinin 14 yaşındaki oğlu ile 18 yaşındaki kızının da şarapnellerden yaralandığını bildirdi.

biri-11-aylik-bebek-40-gun-once-dusen-ucaktaki-4-cocuk-sag-bulundu-h1686370602-ceb8f6.png

11 AYLIK BEBEK 40 GÜN BOYUNCA ORMAN KALDI

Kolombiya'da, 1 Mayıs'ta içindeki 7 kişiyle düşen küçük uçaktaki 4 çocuk kazada hayatta kaldı ve kurtarıldı.

Askeri personel tarafından bulunan çocukların sağlık durumlarında "sıvı kaybı" ve "böcek ısırığı" kaynaklı sorunlar olduğu belirtti.

40 gün boyunca ormanda sağ kalanların arasında 11 aylık bir bebeğin de olduğu bilgisi açıklandı.

10045surgery.jpg

KADININ BEYNİNDEN ÇIKANLAR ŞOKE ETTİ

Avustralya'da 64 yaşındaki kadın, Ocak 2021'de 3 hafta boyunca süren karın ağrısı ve ishalin yanı sıra kuru öksürük, ateş ve geceleri aşırı terleme gibi şikayetlerle acil servise gitti.

Kadının şikayetleri arasına 2022'de unutkanlık ve depresyon da eklenince, Canberra'da bir hastaneye sevk edildi. Burada kadının ameliyat oldu.

Ameliyat esnasında doktorlar, kadının beyninden 8 santimetre uzunluğunda ve 1 milimetre genişliğinde canlı solucan çıktı.

ucak-1476114.jpgİSHAL BİYOLOJİK TEHLİKE SAYILDI

Amerikan basınında yer alan haberlere göre, Delta Hava Yollarının Atlanta-Barselona seferinin pilotu "biyolojik tehlike" ihbarı yapıldı.

Bunun üzerine uçak, kalkıştan 2 saat sonra tekrar Atlanta Havalimanı'na döndü. Olayın nedeninin bir yolcunun ishal olması olduğu açıklandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.