Uzmanlar uyarıyor' Kışın kullanmak kırışıkları azaltıyor'

Uzmanlar uyarıyor' Kışın kullanmak kırışıkları azaltıyor'
Cildinize düzenli olarak dışarıdan bir bakım uygulamak, cilt sağlığınızın korunması ve bakımsızlıktan kaynaklanan cilt problemlerinin yaşanmaması için önem arz ediyor. Uzmanlara göre kışın bunu yapmak kırışıkları azaltıyor

Cildinize düzenli olarak dışarıdan bir bakım uygulamak, cilt sağlığınızın korunması ve bakımsızlıktan kaynaklanan cilt problemlerinin yaşanmaması için önem arz ediyor. Kaliteli ürünler kullansanız da bu adımı atlamanız cildiniz de kırışıklık ve lekelenmelere sebep oluyor.

whatsapp-gorsel-2023-12-19-saat-11-01-11-ee81d2cb.jpg

Dermatoloji uzmanları cilt bakımının sağlıklı beslenmeyle desteklenmesi gerektiğini, ışıldayan ve sağlıklı bir cilt için sadece derma kozmetik bakım ürünlerinin yeterli olmadığı vurguluyor. Kış aylarında soğuk cilt yüzeyinizi tahmin ettiğinizden daha fazla etkiliyor. Kış aylarında güneşin yakıcı etkisini kaybettiğini düşünüyor olabilirsiniz ancak uzmanlar yaz mevsiminde kullanılan güneş koruyuculara kışın da devam edilmesi gerektiğini verdikleri demeçlerde sürekli olarak dile getiriyor.

EN AZ 20 DAKİKA ÖNCE

Dermatologlar cilt yapınıza uygun bir güneş kreminin cildinizdeki kırışıklıkları önleyeceğinin altını çizerken, Güneşe çıkmadan 20 dakika önce güneş koruyucu krem kullanılması gerektiğini, mümkünatı varsa, güneş kreminin 3-4 saatte bir tekrarlaması gerektiğinin üzerinde duruyor. Güneş kremlerinin yararlanma ömrünün de 3-4 saat olduğu biliniyor ancak etki cilt formuna göre değişyor. Dış ortamda güneş ışınlarına daha fazla maruz kalabilecek bir mekanda çalışanlarda, güneşe maruz kalanlarda, yazı çiftçiler için, kışın ise dağcılar ve kayak yapanların dikkat etmesi ve kullanması gerekir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.