İYİ Parti'den flaş kurultay açıklaması

İYİ Parti'den flaş kurultay açıklaması
Yerel seçim yenilgisinin ardından olağanüstü kongre kararı alınan İYİ Parti'den flaş karar.

31 Mart 2024 yerel seçimlerine "hür ve müstakil" girme kararı alan İYİ Parti'nin yerel seçimlerdeki oyu yüzde 3,77 (1.734.406) olmuştu.

Yerel seçimlere Millet İttifakı'nın içinde yer almayı reddeden İYİ Parti, seçim sonuçlarının ardından çok sayıda üst düzey istifayla sarsılmıştı.

Parti içindeki istifa dalgasının ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, olağanüstü kurultay çağrısında bulunmuştu. Ancak Akşener, kendisinin genel başkan adayı olmayacağını belirtmişti.

İYİ Parti'den kurultaya bir gün kala dikkat çeken karar: Salona seyirci alınmayacak!

Bunun üzerine Müsavat Dervişoğlu, Koray Aydın, Tolga Akalın ve Günay Kodaz, genel başkanlık için adaylıklarını açıkladı. Kurultay için hazırlıklar tamamlanırken, parti içinde dikkat çeken bir karar alındı.

Genel Merkez'e yöneltilen eleştirilere cevaben İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 27 Mayıs'ta olağanüstü seçimli kongreye gitme kararı aldı.

Akşener'in aday olmayacağını duyurduğu kongrede, 4 aday genel başkanlık için yarışacak.

Kurultaya bir gün kala, İYİ Parti kurultay salonuna seyirci alınmayacağı açıklandı.

İYİ Parti'nin sosyal medyadan yaptığı paylaşım şöyle:

"Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener'in katılımlarıyla İYİ Partimizin 5. Olağanüstü Kurultayını;

27 Nisan Cumartesi, 11.00'de, ATO Congresium, Çankaya, Ankara'da gerçekleştiriyoruz...

Kurultay Organizasyon Komitemizin aldığı karar uyarınca salonumuza delegelerimiz, il, ilçe ve belediye başkanlarımız haricinde seyirci alınmayacaktır. Saygılarımızla..."

iyip.jpg

İYİ PARTİ'DE SEÇİM DEPREMİ: İSTİFALAR ÜST ÜSTE GELMİŞTİ

Seçimlerin ardından parti içinden birçok isim istifalarını açıkladı. İYİ Parti üyesi Bilge Yılmaz, ilk olarak 31 Mart akşamı Türkiye genelindeki sandıkların yüzde 25'i açıldıktan sonra istifasını duyurmuştu.

Yılmaz'ın ardından İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Buğra Kavuncu, Teşkilat Başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıklamıştı.

Kavuncu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Daha önce ittifak yapılan İstanbul, İzmir, Ankara ve Adana gibi büyükşehirlerin birçoğunda parti aidiyeti neredeyse yok olmuştur" ifadelerini kullandı.

Kavuncu'nun Teşkilat Başkanlığı görevinden istifa etmesinin ardından İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkanı Burak Akburak da partideki görevinden istifa etmişti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.