İYİ Parti'den o il için YSK'ya itiraz

İYİ Parti'den o il için YSK'ya itiraz
Ordu'da gerçekleştirilen seçimde 2. sırayı alan İYİ Parti adayı Enver Yılmaz, Genel Başkan Meral Akşener ve partilileriyle birlikte Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) başvurarak, seçimin yenilenmesi talebinde bulundu.

Seçimde AK Parti adayı Hilmi Güler yüzde 40.06 oy alarak birinci olurken, İYİ Parti adayı Enver Yılmaz yüzde 36.52 oy alarak ikinci sırayı elde etti. Enver Yılmaz, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Genel Başkan Yardımcıları Kürşad Zorlu ve Hakan Şeref Olgun ile birlikte YSK'ya başvurarak itirazda bulundu. Yapılan açıklamada, Ordu'da geçersiz oy oranının Türkiye ortalamasının çok üstünde olduğu belirtildi. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Hakan Şeref Olgun, açılan sandıklarda çift mühürlü oy pusulalarının İYİ Parti'ye basıldığını, birçok sandıkta kayıp zarf ve pusula olduğunu ve sandık kurulu başkanlarının bir kısmının memur ve siyasi parti üyesi olduğunu vurguladı. Olgun, bu usulsüzlükler sebebiyle "tam kanunsuzluk" olduğunu belirterek olağanüstü seçimlerin yenilenmesini talep ettiklerini dile getirdi.

Enver Yılmaz ise, özellikle 4 ilçede kendilerine karşı bir komplo hazırlandığını belirterek, sandık başkanlarına kadar geldiklerini ifade etti. Yılmaz, 15 bin seçmeni olan bir ilçede 5 bin geçersiz oy olduğunu ve 98 bin geçersiz oyun 32 bininin Ordu Büyükşehir Belediyesi'ne ait olduğunu dile getirdi.

Ayrıca, çuvalların tamamına yakınının mühürsüz olduğunu belirterek, bu durumun tam manasıyla bir kanunsuzluk olduğunu vurguladı ve YSK'ya güvendiklerini ifade etti.

Açıklamanın ardından Meral Akşener, gazetecilerin sorularına yanıt vermeden alandan ayrıldı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.