İzmir'de şehit aileleri şehitlikleri ziyaret etti

İzmir'de şehit aileleri şehitlikleri ziyaret etti
İzmir'de şehit yakınları, Ramazan Bayramı öncesinde şehitlikleri ziyaret etti.

Kadifekale Hava Şehitliği'ne gelen şehit aileleri, çocuklarının mezarları başında dua edip Kur'an-ı Kerim okudu. Mezarlarına karanfil bırakan aileler, sevdiklerinin hatırasını yaşatmak için mezar taşlarını temizledi. Bazı şehit aileleri, kendi çocuklarının mezarlarının yanı sıra diğer şehit mezarlarının bakımını da üstlendi.

Hatay'ın Serinyol ilçesinde 2003 yılında şehit olan Jandarma Çavuş Mustafa Mutlu'nun babası Kasım Mutlu, bayramların sevinç kaynağı olduğunu ancak şehit aileleri olarak bayramları hüzünlü geçirdiklerini ifade etti. Her bayram çocuklarının mezarını ziyaret ettiklerini belirten Mutlu, mezarları temizleyip bakımını yaparak onları anma ve saygılarını sunma amacıyla geldiklerini dile getirdi. Ne kadar hüzünlü olsalar da mezarlıkta bulunduklarında değişiklik hissettiklerini ifade eden Mutlu, buradan ayrılmak istememelerine rağmen hayatın devam ettiği gerçeğiyle yüzleştiklerini belirtti. Bayram boyunca şehit ailelerinin, çocuklarının yanında olmayı tercih ettiğini ve bu şekilde bir teselli bulduklarını vurguladı.

Şırnak'ta 1999 yılında şehit olan Jandarma Komando Çavuş Akın Aydın'ın kardeşi Volkan Aydın ise abisinin şehit olmasının üzerinden 25 yıl geçmiş olmasına rağmen o günü hala taze hatırladıklarını söyledi. Her bayram öncesinde ailecek mezarlığı ziyaret ettiklerini ve burada sevdikleriyle bayramlaştıklarını ifade eden Aydın, bayramın adının bayram olmasına rağmen onlar için gerçek bayramın sevdiklerini ziyaret etmek olduğunu belirtti.

Anne Emriye Aydın da oğluyla bayramlaştığını ve geçen 25 yıla rağmen onun acısını unutamadığını dile getirdi. Her bayramda olduğu gibi bu bayramda da oğlunun yanında olmanın kendisi için önemli olduğunu ifade etti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.