İşte beklenen tahmini zam Her ay bu ödemeleri alanlara duyuruldu

İşte beklenen tahmini zam Her ay bu ödemeleri alanlara duyuruldu
Aralık ayında da sosyal yardım ödemeleri yapılacak olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bu ödemeler, Aralık ayında da yatırılmaya devam edecek.

Sosyal yardım alan vatandaşlar, 2023 yılında alacakları yardım tutarlarını merakla bekliyor. Bu konuda resmi bir duyuru yapılmamış olsa da, Kasım ayında yapılan araştırmalar, zam oranlarının ne kadar olabileceği konusunda bazı ipuçları veriyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 2023 yılının son sosyal yardım ödemelerini hak sahiplerinin hesaplarına yatıracak. Bu ödemelerin ne zaman ve ne kadar artacağı ise yakında belli olacak.

BAKAN IŞIKHAN ZAM BEKLENTİSİNİ PAYLAŞTI! DESTEK ÖDEMELERİNE YÜZDE 50 ZAM GELEBİLİR

Aralık ayında açıklanacak olan enflasyon verileri ve altı aylık enflasyon oranları, hem memur maaşları hem de sosyal yardım ödemeleri için çok önemli. Aralık ayı enflasyon verileri, ocak ayının başlarında ilan edilecek ve memur maaş zammının ne kadar olacağı kesinleşecek.

Bu zam, sosyal yardım ödemelerini de etkileyecek ve yardım tutarlarını belirleyecek. Sosyal yardım ödemelerinin zam oranı, memur maaş katsayısına göre belirlenecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, memur maaşlarında yaklaşık %50’lik bir zam beklediklerini söyledi. Eğer Bakan Işıkhan’ın beklediği zam maaşlarda gerçekleşirse sosyal destek ödemelerine de %50’lik bir zam gelmesi olası.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.