'Milyonlarca emekliyi çalışanı ilgilendiriyor' Sadece 3 gün kaldı

'Milyonlarca emekliyi çalışanı ilgilendiriyor' Sadece 3 gün kaldı
Milyonlarca emekliyi ve memuru ilgilendiren Kasım enflasyon verisinin açıklanmasına sayılı günler kaldı. Açıklanacak olan verilerle beraber memur, emekli ve asgari ücretliler için belirleyici olacak zam oranı daha da netleşmiş olacak.

Milyonlarca kişinin merakla beklediği Kasım enflasyon verisinin açıklanmasına artık sayılı günler kaldı. 4 Aralık'ta paylaşılacak bu veriler, memur, memur emeklisi, SGK ve Bağ-Kur emeklileri için zam oranlarını belirleyecek.

Ekim ayında enflasyon yüzde 3,43 olarak gerçekleşmişti. Bu durumda SGK ve Bağ-Kur emeklileri, Temmuz, Ağustos, Eylül ve Ekim ayları için öngörülen enflasyon farklarını şimdiden hak etmiş oldu. Sadece 4 ayda elde edilen zam oranı yüzde 29,40'a ulaştı. Ancak bu zam, Ocak ayındaki maaşlara yansıyacağı için aylık enflasyon oranları birikimli olarak hesaplanacak.

Henüz Kasım ve Aralık aylarına ait enflasyon verileri açıklanmadı. Bu veriler, memur ve memur emeklilerinin yanı sıra asgari ücret belirleme sürecini de etkileyecek.

Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmeleri kapsamında memur ve memur emeklilerine 2024 yılı Ocak ayı için yüzde 15 zam kesinleşti. Ekim enflasyonunun yüzde 3,43 olmasıyla birlikte, memurlar şimdiden toplu sözleşmeden gelen zam oranının üzerinde bir artışı hak etti.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, Aralık'ta çalışanlara yapılacak zam oranını belirleyecek. Kasım enflasyonundaki artış, asgari ücret zammını belirlemede kritik bir rol oynayacak. Ekim ayında yıllık enflasyon yüzde 61,36 olarak açıklandı, bu da belirleyici bir artışı ifade ediyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.