Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni atama kararları Resmi Gazete'de

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni atama kararları Resmi Gazete'de
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası ile yapılan atama kararları Resmi Gazete'de yayınlandı. Bazı üniversitelerin rektörleri değişti. Bakanlık başmüfettişliklerine yeni atamalar yapıldı.

Resmi Gazete'nin 1 Aralık 2023 tarihli sayısında yayımlanan atama kararları ülke genelinde önemli değişikliklere işaret ediyor:

İstanbul Okan Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Güliz Muğan atanırken, İstanbul Esenyurt Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Selman Öğüt, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. İsmail Boz ve Antalya Belek Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mehmet Yazıcı atandılar. Aynı üniversitenin rektörlüğüne iki kez aynı ismin atanmış olması dikkat çekici.

Ticaret Bakanlığı Personel Genel Müdür Yardımcısı Zeki Ertem'in görevden alınmasıyla birlikte, Tarım ve Orman Bakanlığı, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nda önemli atamalar gerçekleştirildi. Başmüfettişlik görevlerine Burcu Akkaya, Mehmet Ali Yarış, Mehtap Kemeldere ve Hakan Aydın atanırken, bu atamaların farklı bakanlıklarda yapılmış olması sektörel denge açısından da dikkat çekiyor.

Ayrıca, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda yapılan vergi müfettişlik yeterlilik sınavında başarı gösteren isimler, vergi müfettişi yardımcılıklarına atanmıştır. Bu atamalar, vergi müfettişliği pozisyonları için nitelikli adayların seçilmesine olanak sağlayarak vergi denetim süreçlerinde etkinliği artırabilir.

at1-001.jpg

at2.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.