İstanbul'da ulaşımda yeni dönem 'Yolcular ücretsiz faydalanacak'

İstanbul'da ulaşımda yeni dönem 'Yolcular ücretsiz faydalanacak'
İBB, minibüslerde nakit para yerine artık İstanbul Kart ile ödeme dönemine başlıyor. Uygulama pilot olarak hayata geçirildi. Ücretsiz kullanılabilecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), toplu taşımada tam entegrasyonu sağlamak amacıyla “Ücret Entegrasyon Projesi”ni uygulamaya başladı.

Minibüsten otobüs klasmanına geçen 9 araçta başlayan söz konusu uygulama, kısa süre sonra İstanbul’un tamamında kullanılacak.

YOLCULAR ÜCRETSİZ FAYDALABİLECEK

Böylece bu proje ile, İstanbul’un toplu ulaşımı, ücret entegrasyonuyla tam entegre duruma gelmiş olacak ve bu sayede minibüste yolculuk yapan yolcularda, ücretsiz ve indirim avantajlarından yararlanmış olacak.

5bsfn0loreab3hhfsi1wta.webp

TÜM ULAŞIMA YAYILACAK

İBB Arnavutköy Kültür Merkezinde gerçekleştirilen “Ücret Entegrasyon Projesi” tanıtımı toplantısında İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gürkan Akgün, konuya ilişkin açıklama yaptı.

Akgün, kurdukları altyapı sistemini İstanbul’un genelinde kurgulayacaklarını söyledi.

Bu sayede İBB olarak hem İstanbul halkına konforlu entegre bir ulaşım hizmeti vermek hem de ulaşım esnafının sorunlarını çözmek için çalıştıklarını dile getiren Gürkan Akgün, artık minibüsler de raylı sistemle, deniz yoluyla ve otobüsle tam entegre olacağını belirtti.

istanbulkart-kisisellestirme-yapmayan-fazla-odeyecek-8590.jpg

Söz konusu uygulama ile aktarmalı, ücretsiz, indirimli ödemeler İBB tarafından sübvanse edilmiş olacak.

Ücret entegrasyonundan ise ilk olarak 17+1 koltuk kapasitesi kullanan araçlar yararlanabilecek. Arnavutköy’deki pilot olarak proje kapsamına alınan hatlar ise şöyle; ARN2, ARN3, ARN4, ARN5, ARN6, ARN7, ARN8 ARN9, ARN10 ve ARN11.

sdasdasd.jpg

minbus-2564.webp

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.