Cep telefonu faturalarına dev zam 'Tarih belli oldu'

Cep telefonu faturalarına dev zam 'Tarih belli oldu'
Artan enflasyon durulmak bilmeyen ekonomik kriz ve her geçen gün şiddetini arttıran zam dalgaları bu sefer telefon faturalarını vurdu.

Mobil operatörler faturalara son bir yıl içerisinde yüzde 150'den fazla zam yaptı. Bu yapılan zam tüketicilerin isyan etmesine ve şikayetçi olmasına neden oldu.

Bunun üzerine yaşanan yeni gelişmeyle birlikte, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, 1 Nisan'ı işaret ederek telefon faturalarına gelecek olan yeni zam sinyallerini verdi. Açıklanacak yeni azami ücret tarifesi sonrası operatörlerin tarife ve paket fiyatlarına zam yapması bekleniyor. İşte tüm detaylar...

cep-telefonu.jpg

YENİ ZAM İÇİN TARİH BELLİ OLDU

BTK, 1 Nisan'da yeni maksimum ücret tarifesini duyuracak ve operatörlerin tarife ve paket fiyatlarına zam yapılacak.

Özellikle son zamanlarda mobil operatörlerin fahiş fiyat artışlarına gitmesi, kullanıcıları isyan ettiriyor. Cep telefonu paketleri ve tarifeleri son bir yılda birçok kez zam gördü ve bu durum BTK'ya birçok şikayetin gelmesine neden oldu.

Ancak BTK'nın operatörlere getirdiği 'maksimum ücret' düzenlemesi, sorunu tam anlamıyla çözmekte yetersiz kalıyor gibi görünüyor. Bununla birlikte, BTK'nın 1 Nisan'da duyuracağı yeni 'maksimum ücret tarifesi' ile operatörlerin fiyatları yeniden revize etmesi bekleniyor.

telefons.jpg

BTK, operatörlerin konuşma ve SMS ücretlerine altı aylık dönemler halinde yayınladığı "Mobil Elektronik Haberleşme Hizmetleri Maksimum Ücret Tarifesi" ile üst sınırları belirliyor. Ancak internet ücretleri Elektronik Haberleşme Kanunu'na göre serbest piyasa koşullarında belirlendiği için operatörler, asıl zam oranını genellikle internet paketleri için uyguluyorlar.

1 Nisan'dan sonra, dakika ve SMS üst sınırlarının artırılması beklenirken, bu tarihten sonra taahhüdü yenilemek isteyenlerin yeni fiyatlarla karşılaşabileceği belirtiliyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.