Tavuk etine dev zam 'Vatandaş yakında kuru ekmeğe muhtaç kalacak'

Tavuk etine dev zam 'Vatandaş yakında kuru ekmeğe muhtaç kalacak'
Artan enflasyon ve durulmak bilmeyen ekonomik kriz nedeniyle birçok kalem peşi sıra zamlanırken bir zam haberi de tavuk etinden geldi.

Pazartesi gününden itibaren market ve kasap raflarında sıkça tercih edilen piliç eti ve ürünlerine yüzde 6-10 arasında zam yapılacak. Bu zam kararıyla birlikte tüketiciler, et ve tavuk ürünlerindeki fiyat artışlarına dikkat kesilmeye hazırlanıyor.

PAZARTESİ GÜNÜ PİLİÇ ETİ ÜRÜNLERİNE YÜZDE 6-10 ARASINDA ZAM YAPILACAK

Türkiye genelinde tüketicileri yakından ilgilendiren bu gelişme, piliç eti ve ürünleri için geçerli olacak. Gıda sektöründe yaşanan maliyet artışları ve ekonomik faktörler, pazartesi gününden itibaren piliç eti ve ürünlerindeki fiyatları yükseltmeyi gerektirdi.

BÜTÇELERİ ZORLAYACAK GİBİ GÖRÜNÜYOR !

Özellikle protein ihtiyacını karşılamak için sıkça tercih edilen piliç eti, zamlar nedeniyle tüketicilerin bütçelerini biraz daha zorlayacak gibi görünüyor.

Sektör temsilcileri, piliç eti ve ürünlerindeki zam kararının arkasında yalnızca maliyet artışlarının değil, aynı zamanda döviz kurlarındaki dalgalanmanın da etkili olduğunu belirtiyorlar. Bu durum, gıda sektöründeki fiyat dinamiklerini ve tüketicilerin günlük hayatta karşılaştığı ekonomik zorlukları bir kez daha gündeme getiriyor.

tavukafdg.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.