İştahı bıçak gibi kesiyor 'Bunları tüketen incecik oluyor'

İştahı bıçak gibi kesiyor 'Bunları tüketen incecik oluyor'
Sağlıklı yaşamın en önemli bileşenleri arasında dengeli beslenme ve düzenli spor yapmak yer alırken, bazı bitkisel çaylar da metabolizma hızını artırarak bu sürece katkıda bulunuyor.

Kilo verme süreci oldukça zor olsa da bazı bitkiler ve besinler sayesinde süreç olduğundan kolay hale gelebiliyor. Uzmanlar, tatlı ve açlık krizlerini bitiren bitkileri sıraladı.

İştahı hızla bastıran ve mevcut kiloya bağlı olarak ayda beş kilo kadar kayba neden olan bu bitkiler aynı zamanda bağışıklık sistemini de güçlendiriyorlar.

Sağlıklı Zayıflama Yöntemleri Nelerdir? [Rehber Bilgiler] - Medicana Sağlık Grubu

ZENCEFİL ÇAYI

Sindirimi kolaylaştıran zencefil çayı, metabolizmayı hızlandırarak yağ yakım sürecini hızlandırır. Zencefil çayı, aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendirerek vücut direncini artırır.

HİBİSKUS ÇAYI

Kan basıncını düzenleyen hibiskus çayı, vücuttaki ödemi atmasıyla bilinir ve bu sayede yağ emilimini azaltır. Günde 1 fincan hibiskus çayı tüketildiğinde ayda beş kiloya kadar yağ kaybedildiği belirtildi.

Kışın içilmesi gereken bitki çayları nelerdir? | Diyetkolik

YEŞİL ÇAY

Metabolizmayı hızlandıran yeşil çay aynı zamanda yağ yakımını kolaylaştırmasıyla biliniyor. Antioksidan açısından zengin olan yeşil çay, uzun süre tokluk sağlayarak tatlı krizlerinin de önüne geçer.

TARÇIN ÇAYI

Kan şekerini dengeleyen tarçın çayı, günlük olarak tüketildiğinde iştahı kontrol altına alabilir ve metabolizmanın daha hızlı çalışmasına yardımcı olabilir.

MATE ÇAYI

Sindirim sisteminin çalışma sürecini hızlandıran mate çayı, enerji seviyesini artırır. Tokluk hissi sağlayarak gün içinde alınan kalori miktarını azaltır.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.