MEB açıkladı 100 Bin okulda kullanılacak

MEB açıkladı 100 Bin okulda kullanılacak
Türkiye'nin Milli Eğitim Bakanlığı, tamamen yerli kaynaklar kullanılarak oluşturulan ve yeni nesil özelliklere sahip bir kurumsal sistem geliyor. Bu sistem, 5 Nisan tarihinde kullanıcıların hizmetine açılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı, TÜBİTAK ile iş birliği içinde geliştirdiği yerli ve milli kaynaklar kullanılarak oluşturulan yeni elektronik posta sistemi hakkında bir duyuru yaptı. Bu sistem, mevcut platformlardaki özellikleri bir araya getirerek, en az yüz bin eğitim ve öğretim kurumunun anlık mesajlaşma ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyor.

thumbs-b-c-4a2c6e02bf001597c3f35f98a6b08551.jpg

Sistem, okullar ve bakanlık bünyesindeki kurumların modern e-posta gereksinimlerini karşılamakla kalmayıp, mobil erişim kolaylığı sayesinde iş dünyasında da kullanıcılarına fayda sağlamayı amaçlıyor. 5 Nisan'da kullanıma sunulacak olan bu sistem, uluslararası standartlara uygun olarak geliştirilmiş olup, iki aşamalı kimlik doğrulama özelliği ile güvenli bir kullanım sunuyor.

MEBBİS ile tam entegre çalışan bu sistem, kurumların ihtiyaçlarına göre özelleştirilebilir özellikler eklenmesine olanak tanırken, takvim yönetimi ve e-posta gruplarının denetimi gibi işlevleri de içeriyor. Ayrıca, PARDUS, AKİS, DİRAK, Milli Sertifika Makamı, MA3 SM Zaman Damgası ve SAFİR DEPO gibi yerli ve milli TÜBİTAK ürünleriyle entegrasyon özelliğine sahip olacak şekilde tasarlanmıştır.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.