Ev dekorasyonunda yeni trend ‘koltuk boyama’ Eskisinden bile daha yeni oluyor

Ev dekorasyonunda yeni trend ‘koltuk boyama’ Eskisinden bile daha yeni oluyor
Eski koltuğunu yenilemek isteyenlerin yöntemi sosyal medyada gündem oldu. Ancak uzmanlar konuyla ilgili uyarılarda bulundu.

Evini dekore etmek isteyen kişiler yüksek ücretler harcamadan değişiklik yapmanın derdine düşüyor. Bütçelerine göre düzenleme yapmak isteyenler yeni bir eşya almadan önce nasıl bir eşyayı onarabileceklerinin planlamasını yaparak yeni yöntemler buluyor. Bu yöntemlerden biri de evdeki eşyaları boyamaktan geçiyor.

koltuk4.webp

Mutfak dolaplarından tezgâhlara, buzdolabından sehpa ayaklarına kadar pek çok eşyanın boyanması trendi son günlerde çok sayıda internet kullanıcısının da paylaştığı trendler arasında yer alıyor. Ancak bu trendlere eklenen koltuk boyama, birçok kişinin denediği yöntemler arasında yer alıyor.

KOLTUK BOYAMA İŞE YARIYOR MU?

Masraflı ev yenileme sürecine hem pratik hem de masrafsız bir yol arayanlar boya kullanarak eşyalarını baştan yaratıyor. Özellikle son dönemde koltuk boyama fikri birçok kişinin gündeminde oluyor.

koltuk-5.webp

Koltuğunu boyayıp sosyal medyada paylaşan çok sayıda insan bulunuyor. Buzdolabı, konsol, mutfak dolapları, tezgah gibi pek çok ev eşyası boyanabiliyor. Ancak pek çoğunuz koltukların boyandığını duymamış olabilir.

Sosyal medyada trend olan bu akım kimileri için tatmin edici olsa da deneyenlerden kimileri ise başarılı sonuç alamamaktan şikayetçi oluyor. Öte yandan uzmanlar bu konuda uyarıyor.

TEHLİKE ARZ EDİYOR

Koltuk boyama videoları sosyal medyada gün geçtikçe viral oluyor. TikTok kullanıcıları tarafından paylaşılan videolarda koltukların nasıl boyandıkları anlatılıyor.

koltuk-6.webp

İnternet kullanıcıları, eşit yüzey elde edebilmek için fırça ve zımpara kullanarak koltukları boyuyor. Öte yandan koltukların eşit tonda olması için çok fazla kat boya vurmak gerekebiliyor.

Başta koltukların bambaşka bir renge ulaşması hoş gibi görünse de uzmanlar bu işlem konusunda uyarıyor ve koltuk kumaşının yıpranacağını, kumaşın boyadan kuruyup döküleceğini söylüyor. Uzmanlar bu işlemin adeta ‘pahalı bir tuvali’ mahvetme riski taşıdığını da vurguluyor.

Koltukta aşınma, yıpranma gibi kusurların boyanarak kapanmayacağını ifade eden uzmanlar, boyanan koltukların kaliteli görünmeyeceğini vurguladı.

İŞLEMİ UYGULAYANLARDAN TAVSİYELER GECİKMEDİ

Sosyal medyada koltuk boyama işlemini uygulayanlar, deneyimlerini paylaşıyor. Yeni bir koltuğa eriştiği için mutlu olduğunu ifade eden internet kullanıcılarından biri, yine de bu işlemi bir daha yapmayacağını dile getirdi. Her ne kadar koltuğun rengi değişse de yer yer ton dalgalanmalarının göründüğünü itiraf etti.

koltuk7.webp

Öte yandan koltuğunu boyayan bu kişi, çok fazla boya harcadığını, kumaşın her kat boyada kuruması için çok fazla beklediğini de vurguladı.

Ayrıca bir iç tasarım şirketi yöneticisi, yeni bir koltuk yerine değerlendirmesi gereken ikinci el bir koltuğu, koltuk boyama trendiyle yenilemeyi tercih ettiğini söyledi. Bu durumun döşeme maliyetlerinden bir servet tasarruf ettiğini' sözlerine ekledi. Ancak konuyla ilgili uyarı yapan kadın, koltuk boyama trendinin viral olduğunu ancak görünenle elde edilenin aynı olmadığını söyledi.

kotuk3.webp

Tüm bunlara karşı koltuk boyama trendini düşünenler için bir kılıf alıp kullanmanın veya koltukları kaplamanın daha uygun olacağı öneriliyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.