Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Hüdavendigâr Onur

Hüdavendigâr Onur

Yazar

İngilizler'in nefret ettiği ulus: Türkler

İngilizlerin Türk düşmanlığı gelenekseldir. Osmanlı Devletinin yıkılışında parmakları vardır. Türk halkının İngilizler hakkında görüşü şöyledir: "İngilizler, Türkleri geldikleri yere yani Orta Asya'ya gönderme" amacındadır. Bu nedenle her türlü hilekarlığı yapmaktadırlar. Bunun çeşitli nedenleri varsa da en  önemlilerinden biri şöyledir. İngiltere, önemli ticaret yolları ve zengin petrol yataklarına sahip olan Osmanlı Devleti üzerinde nüfuzunu artırmak niyetindeydi. Devletin iyice zayıfladığı bu dönemde "ne koparırsak kâr" düşüncesiyle hareket ediyordu. Bu yüzden tarihçiler Türk-İngiliz ilişkilerinde (1911-1914)  arasındaki dört yıl üzerinde çok durur.

*

İngilizler, azınlıkları bilhassa Ermenileri devlet aleyhine kışkırtarak binlerce Müslüman Türk'ün yaşamını kaybetmesine neden olmuştur. İngiltere, bu yüzden İttihat ve Terakki yönetiminden hoşnut değildir. Partinin yöneticilerini 'savaş suçluları' olarak ilan etmiş ve cezalandırılacaklarını açıklamıştır.

*

İngiliz devlet adamları bu düşmanlığı açıkça ifade etmektedir. Tarih kitapları, Eski Krallık Başbakanı Herbert Henry Asquith'in 1914 yılında Parlamentoda yaptığı konuşmada söylediği "Osmanlı Devleti kılıcını çekmiştir ve kılıçla ortadan kaldırılacaktır. Türk imparatorluğu savaşa girmekle intihar etmiştir" sözlerini kaydetmektedir.

Osmanlı Devletinin iç ve dış borçlarını denetleyen kurum olan Düyun-u Umumiye'deki İngiliz temsilcisi Sir Adam Blok da, İstanbul'dan ayrılırken şu tehditleri savurmuştu: "Eğer Almanya kazanırsa, siz de Alman sömürgesi olacaksınız; İngiltere kazanırsa, mahvoldunuz."

İngiltere Harbiye Bakanı Lord Kitchener'in "Türkiye'yi mahvedinceye kadar savaşa devam edeceğiz" sözüne ne demeli?

İngilizler, Osmanlı Devletinin yıkılması için akla hayale gelmedik oyunlar tertip ederken, amaçlarını ise "Türklerin kanlı istibdadına düşmüş halkların kurtarılması ve Osmanlı İmparatorluğu'nun Avrupa dışına atılması" olarak açıklar.

*

İngilizler, aslında Türkleri Avrupa'dan değil hakim olduğu tüm coğrafyadan atma niyetindedir. Örnek olarak Kudüs'ü verebiliriz. General Sir Edmund Allenby, 8 Aralık 1917 tarihinde Kudüs'ü alınca dönemin İngiltere Başbakanı bunu "Haçlı zaferi" diye kutlar. Allenby ise "İngiliz milletine bir Nobel hediyesi" olarak tanımlar.

*

İngilizler, hıristiyan oldukları halde İslam dinini bile Türklerin aleyhine kullanmasını başarmıştır. Türkiye'deki bazı İslami cemaatler İngiltere'nin ve ABD'nin kontrolündedir. Bunlar, "Ben Türk'üm deme ırkçılık olur" gibi birçok saçma iddiaları Türkler arasında yaymaktadır. Ama birçok etnik topluluğu ise Türk ulusunun aleyhine el altından kışkırtmaktadır. Bir hayli de başarılı olmuşlardır. Yüzlerce Türk çocuğu  günaha girerim korkusuyla "Ben Türk'üm" demekten çekinmektedir.

*

Türk-İngiliz ilişkileri çok önemlidir. Bu konuda birçok kitap kaleme alınmış, tezler hazırlanmıştır. Bunları alıp okumak gerekir. 

Esen kalın.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları