İlk evini alacaklara büyük destek 'İşte tüm detaylar belli oldu

İlk evini alacaklara büyük destek 'İşte tüm detaylar belli oldu
Ev sahibi olmak isteyen milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren gelişme açıklandı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ilk kez konut alacaklar için destek çalışmasının başladığının haberini verdi. Başlatılan çalışma kapsamında ev sahibi olmak isteyenler için düşük faizli kredi imkanı olacağını duyurdu. İlk Evim projesi kapsamında uzun vadeli ve düşük faizli kredi imkanları ev sahibi olmak isteyen vatandaşları bekliyor.

Çalışmalar Merkez Bankası ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) tarafından yürütülüyor.

BDDK tarafından alınan karar doğrultusunda konut alacak vatandaşlara kredi sınırı uygulanacak. Ev tapusu bulunan kişilerin ikinci bir ev almaları halinde evin değerinin yüzde 90'ı değil, yüzde 22.5'i kadar kredi çekebilecek.

İlk evini alacak vatandaşlar için ise yatırım değil konut kapsamında değerlendirilecek. Bu kapsamda Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında yer alacak 1.20 faizli konut kredisinde ilk açıklamalar geldi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Bu kapsamda katılım Finans ve kalkınma bankacılığı konuları gündeme geldi. Buralarda etkili şekilde yine iyi projelere destek olan, parası olana değil bir sistemi nasıl geliştiririz bunlar konuşuldu. Konut arzı konusunda daha fazla artırma, birinci konut edinimini daha güçlü şekilde teşvik edecek mekanizmalar üzerinde durduk." ifadelerinde bulundu.

Gerekli çalışmaların ardından konu bu yıl içinde Meclis'in gündeminde olması bekleniyor.

BDDK tarafından ikinci evini alacaklar için kredi sınırlandırılması getirilmişti.

Henüz netlik kazanmayan kampanya kapsamında, 1.20 faizli düşük konut kredisi kampanyasıyla ilgili ayrıntılar beklenti de olan vadenin 15 yıl uzaması faizin ise yüzde 1.20'lere çekilmesi olarak konuşuluyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.