Sabancı Holding’ten birleşme kararı ‘Dev şirketi bünyesine kattı’

Sabancı Holding’ten birleşme kararı ‘Dev şirketi bünyesine kattı’
Hacı Ömer Sabancı Holding tarafından Kamu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirilen açıklamaya göre, dev şirket ile birleşme işlemi tamamlandı.

Hacı Ömer Sabancı Holding geçtiğimiz aylarda 28,8'ine sahip olduğu Exsa Export ile birleşeceğini açıklamıştı.

Birleşme kararı ile ilgili gelişme yaşandı. Sabancı Holding KAP’a açıklama yaparak, Exsa ile birleşme işleminin bugün tamamlandığı bildirdi.

Açıklamada tescil işlemiyle birlikte anılan tarih itibarıyla Exsa tasfiyesiz infisah etmiş ve birleşme işlemi hukuken geçerlilik kazandığı ifade edildi.

sabanci-holding-1.jpg

YÜZDE 100 OLARAK MÜLKİYETİNE GEÇTİ

Söz konusu açıklamada Exsa'nın finansal varlıkları ile Temsa Skoda Sabancı Ulaşım Araçları A.Ş.'nin yüzde 50 sermaye payı, Temsa Motorlu Araçlar Pazarlama ve Dağıtım A.Ş.'nin yüzde 100 sermaye payı ile Exsa Gayrimenkul Proje Geliştirme A.Ş.'nin yüzde 100 sermaye payının şirketin mülkiyetine geçmiş olduğunu belirtti.

KAP’a yapılan açıklamaya göre, birleşme sonucunda, şirketçe 59.972.038,18 TL nominal değerde sermaye artırımı gerçekleştirildiği kaydedildi.

Ayrıca bu suretle ihraç olunacak paylar, Sermaye Piyasası Kurulu nezdinde gerekli olan yasal süreçlerin tamamlanmasının ardından Exsa'nın şirket dışındaki diğer ortaklarına tahsis edileceği KAP açıklamasında yer aldı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.