4 hisseye 1 ay yasak getirildi 'Yatırımcı kara kara düşünüyor'

4 hisseye 1 ay yasak getirildi 'Yatırımcı kara kara düşünüyor'
Borsa İstanbul, KAP açıklamasıyla dört hisse hakkında yasak ve tedbir kararı alındığını açıkladı.

Borsa İstanbul tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan bildirimde Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) kararı uyarınca uygulanan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında dört hisse için önleyici tedbir veya yasak kararı alındığını duyurdu

Borsa İstanbul’dan KAP’a bildirilen kararlar şöyle; Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında Hateks Hatay Tekstil İşletmeleri (HATEK), Kuzey Boru (KBORU) ve Viking Kağıt (VKING) payları 16/01/2024 tarihli işlemlerden (seans başından) 15/02/2024 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar kredili işlemlere konu edilemeyecektir.

Ayrıca VBTS kapsamında Agrotech Yüksek Teknoloji ve Yatırım (AGROT) payları 16/01/2024 tarihli işlemlerden (seans başından) 15/02/2024 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar emir paketi tedbiri ile işlem görecektir.

EMİR PAKETİ NEDİR?

Emir paketi tedbiri, piyasa düzeninin korunması amacıyla bir dizi kısıtlamayı içermektedir. Bu kapsamda, piyasa emri ve piyasadan limite emir girişinin sınırlanması, emir iptali, emir miktar azaltımı ve emir fiyat kötüleştirmenin yasaklanması, ve emir toplama bilgi yayınının kısıtlanması gibi önlemler bulunmaktadır. Bu tedbirler, Varlık Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) çerçevesinde önceki aşamalarda tanımlanan kredili işlem yasağı ve brüt takas tedbirleri gibi mevcut önlemlerle birlikte uygulanacaktır. Söz konusu tedbirlerin uygulanma sürecinde, ilgili paydaşlar için önceden belirlenen kurallar ve kısıtlamalar geçerli olacaktır.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.