Dünya devi Türk şirketi satın aldı 'Milyonlarca Euro ödeyecekler'

Dünya devi Türk şirketi satın aldı 'Milyonlarca Euro ödeyecekler'
Dünyanın en ünlü vize şirketi BLS International Services, Türk şirketi 50 milyon Euro bedel ile satın aldı.

Patronlar Dünyası'nda yer alan habere göre Hindistan merkezli Dünyanın en büyük vize şirketi olan BLS International Services (BLS), Türkiye pazarına hızlı bir giriş yaptı. Hint devi, Türk şirketi iData Danışmanlık ve Hizmet Dış Ticaret Anonim Şirketi'ni satın almak için anlaşma imzaladı ve bu işlem için Türk şirketine 50 Milyon Euro ödeyecek.

Türkiye'nin önde gelen aktörlerinden biri olan iDATA, vize ve konsolosluk hizmetlerinde uzmanlaşmış durumda. Bu satın alma işlemi, BLS'nin genişleyen portföyüne stratejik bir katkı sağlayacak.

iDATA, Türkiye'de faaliyet göstererek çeşitli hükümetlere kapsamlı vize başvuruları ve konsolosluk hizmetleri sunmaktadır. Şirket, şu anda 15'ten fazla ülkede 37'den fazla Vize Başvuru Merkezi (VAC) işletmekte ve Almanya, İtalya ve Çek Cumhuriyeti'ndeki diplomatik misyonlara hizmet vermektedir.

Özellikle iDATA, 2006 yılından beri İtalya Diplomatik Misyonu'na ve 2012 yılından beri Alman Hükümeti'ne belirli coğrafyalarda vize ve konsolosluk hizmetlerinin tek sağlayıcısı olmuştur. 2022 takvim yılı için denetlenen konsolide mali tablolara göre iDATA, 19.9 milyon Euro gelir elde etmiş ve 10.4 milyon Euro FAVÖK (Fayda Artışı Öncesi Vergi Karı) sağlamıştır.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.