Hükümetin aklındaki zam oranı belli oldu Emekliyi ağlatacak gelişmeyi canlı yayında açıkladı

Hükümetin aklındaki zam oranı belli oldu Emekliyi ağlatacak gelişmeyi canlı yayında açıkladı
SGK Uzmanı İsa Karakaş katıldığı televizyon programında SSK ve Bağ Kur emeklileri için hükümetin üzerinde çalıştığı formülü aktardı.

Yüzde 37.56'lık enflasyon farkı zammına mahkum edilen milyonlarca SSK ve Bağ Kur emeklisi maaşlarına yapılacak ek zamma kilitlenmiş durumda. SSK ve Bağ Kur emeklileri ve memur emeklileri arasındaki uçurumu kaldırmak üzere çalışmalar yapıldığı belirtilse de bunun hangi yöntemle yapılacağına dair net bir açıklama yapılmamıştı. Yorumları ile adından söz ettiren SGK Uzmanı İsa Karakaş hükümetin aklındaki formülü paylaştı.

Milyonlarca SSK ve Bağ-Kur emeklisi ile memur emeklisi maaşlarındaki yaklaşık yüzde 12'lik farkı ortadan kaldırmasının beklendiği düzenlemede sona gelindi. İsa Karakaş da aldığı bilgileri izleyenlerine aktardı.

HÜKÜMETİN MASASINDA İKİ AŞAMALI FORMÜL VAR

İsa Karakaş'ın duyumlarına göre bu fark bir kerede değil de Ocak ve Temmuz aylarında yapılacak düzenlemeler ile iki seferde eşitlenecek. Karakaş'ın yaptığı açıklamaya göre hükümet SSK ve Bağ Kur emeklilerine Ocak ayı için 6-8 puanlık bir ekleme yapılarak yüzde 44-45 oranında zam vermeyi düşünüyorlar. Ekinci adım ise Temmuz 2024'te yapılacak. Temmuz ayında da SSK ve Bağkur eleklerine yüzde 5.4'lük bir ek zam yapılarak zam oranlarındaki fark kapatılma yoluna gidecek.

"BENİM ÖNGÖRÜN ERDOĞAN'IN BU FORMÜLÜ KABUL ETMEYECEĞİ YÖNÜNDE"

Her ne kadar hükümetin iki aşamalı bir ek zam formülü üzerinde çalışsa da İsa Karakaş son kararı verecek olanın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vereceğini belirterek ve Erdoğan'ın bu formüle onay vermeyeceğini düşündüğünü söyledi. Karakaş'ın öngörüsü ise SSK ve Bağ Kur emeklisine yüzde 49.25 de değil yüzde 50'ye tamamlanan bir oranda ek zam yapılacak. İsa Karakaş'a göre Erdoğan'ın imza atacağı oran yüzde 50 zammın altında almayacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.