Türkiye'nin dev et firması iflas bayrağını çekti Fast food zincirlerinin etini onlar sağlıyordu

Türkiye'nin dev et firması iflas bayrağını çekti  Fast food zincirlerinin etini onlar sağlıyordu
Aynı zamanda Ulusal Kırmızı Et Konseyi Başkanı olan Ahmet Hacıince'nin sahibi olduğu köklü firma Hacıince Et AŞ. iflas etti. Hacıince Et Türkiye'deki birçok fast food zincirinin etini sağlayan marka olarak biliniyordu.

Büyük darboğaz yaşadığı bilinen kırmızı et sektöründe yaşanan bu iflas yeni iflasların olabileceği konusunda büyük endişe yarattı.

Firma 41 milyon dolarlık yatırımla dünya markası Mc Donald ile bir ortaklık anlaşması yapmıştı. Kırmızı et sektörünün köklü ismi Hacıince Et AŞ. geçen yaz verdiği konkordato talebinde bulundu ancak iflastan kurtulamadı.

haciince2.webp

Türkiye entegre kırmızı et sektörünün en bilinen markalarından Alanyalı Hacıince Et AŞ. borçlarının altından kalkamayarak iflas etti. Hacıince Et AŞ.'ninn iflası zor durumda olan kırmızı et sektöründe gelecek yeni iflasların işareti olarak kabul edildi.

1957'te Alanya'da bir kasap dükkanı ile sektöre giren şirket 67 yılda Türkiye'nin sektöre yön veren markaları arasına girmişti. Ancak kırmızı et devi Alanyalı Hacıince Et AŞ. ekonomik krizi daha fazla dayanamayarak iflasını açıkladı.

haciice.jpg

Alanyalı Hacıince Et AŞ, geçtiğimiz yıllarda 41 milyon dolarlık yatırımla Mc Donald ile bir ortaklık yoluna gitmişti. Ancak yapılan yüklü yatırım şirketin kurtuluşu değil sonu oldu.

Türkiye’deki birçok fast food zincirlerinin et ihtiyacını karşılayan Hacıince Et'in iflası piyasalarda kaos yarattı. Hacıince Et Haziren 2023'te konkordato ilan ederek borçları için süre istemişti. Ancak sürenin bitmesine rağmen borçlar ödenemedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.