İkinci Ek MTV mi geliyor? Araç sahiplerine soğuk duş

İkinci Ek MTV mi geliyor? Araç sahiplerine soğuk duş
Milyonlarca araç sahibine soğuk duş etkisi yaratacak haberi canlı yayında Gazeteci Deniz Zeyrek duyurdu. Motorlu Taşıtlar Vergisi'ne ikinci Ek MTV mi geliyor?

Motorlu Taşıtlar Vergisi önceki yıl 4 kere ödenmişti. 2023 yılında depremin zararlarını telafi etmek için bir defalığına uygulanan ek Motorlu Taşıtlar Vergisi en çok konuşulan konulardan biri olmuştu.

Ek MTV ile 27 milyar liralık gelir elde edilirken, bu yıl MTV oranlarına da zam geldi. Araç sahipleri 2024 yılında MTV’yi yüzde 58,46 daha fazla ödeyecek. MTV ödemesi en düşük 347 TL’ye, en yüksek ise 160.285 TL’ye çıktı. MTV gecikme cezası faiz oranı ise yüzde 3,5 olarak uygulanacak.

ARAÇ SAHİPLERİNE SOĞUK DUŞ

ekran-goruntusu-2024-01-02-135247.png

MTV’ye zam haberinin ardından canlı yayında gündeme bomba gibi bir iddia ortaya atıldı. Sözcü TV’de Ebru Baki ile Para Politika programında konuşan Gazeteci Deniz Zeyrek, Motorlu Taşıtlar Vergisi ile ilgili milyonlarca araç sahibine kötü haberi ilk kez açıkladı. Peş peşe gelen zamlarla birlikte bu açıklama da araç sahiplerine adeta soğuk duş etkisi yapacak.

BİR EK MTV DAHA MI GELECEK?

2024’in ilk günlerinden itibaren gelen yeni zamlarla ilgili Sözcü TV’de ilginç bir iddia gündeme geldi.

Ebru Baki ile Para Politika programında konuşan Gazeteci Deniz Zeyrek “Ben şu an çok endişeliyim. Kesin iddiaya girerim ki bize bir ek Motorlu Taşıtlar Vergisi daha getirecekler. Başka yapacakları bir şey kalmadı” iddiasında bulundu. Sunucu Ebru Baki ise Zeyrek’in sözlerine, “Gelen bütün konuklarım aynı şeyi dile getiriyor” diyerek yanıt verdi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.