Memur ve emekliler dikkat Zamlı maaşlar bu tarihte yatacak

Memur ve emekliler dikkat Zamlı maaşlar bu tarihte yatacak
Memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam oranı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla netleşecek. Zamlı maaşların ne zaman ödeneceği de belli oldu.

Memur, memur emeklisi, SGK ve Bağ-Kur emeklisi, 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım desteği alanların merakla beklediği maaş zammı konusunda geri sayım başladı. 3 Ocak 2024 tarihinde saat 10:00'da Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanacak olan Aralık ayı enflasyon verisi, memur ve emeklinin alacağı zam oranını belirleyecek. Bu oran, aynı zamanda 2024 yılında ödenecek olan 65 yaş aylığı, engelli aylığı ve evde bakım desteği miktarlarını da etkileyecek.

544595.jpg

Emekli maaşları, emeklilik türüne göre farklı zamanlarda ödenmektedir.

  • SSK'lı emekliler, her ayın 17-26'sı arasında banka hesaplarına yatırılan maaşlarını alabilirler.
  • Bağ-Kur'lular ise, her ayın 25-28 arasında maaşlarını almak için bankalara gidebilirler.
  • Memur emeklileri ise, her ayın 15'inde maaşlarını alırlar.

Emeklilere enflasyon farkı ödemeleri ise, henüz açıklanmayan bir tarihte yapılacaktır. Emeklilerin enflasyon farkı ödemelerini takip etmeleri önemlidir.

Kasım ayında enflasyon oranı yüzde 3,28 olarak açıklandı. Bu durum SGK ve Bağ-Kur emeklilerinin Temmuz ayından itibaren aldıkları enflasyon farkını artırdı. Temmuz ayında yüzde 9,49, Ağustos ayında yüzde 9,09, Eylül ayında yüzde 4,75, Ekim ayında yüzde 3,43 ve Kasım ayında yüzde 3,28 enflasyon farkı alan emeklilerin son beş ayda toplam zam oranı yüzde 33,64 oldu. Bu oran emeklilerin maaşlarını önemli ölçüde etkileyecek.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.