Hapşırma şekliniz kişiliğinizi ele veriyor 'Yüksek sesle hapşırlar dikkat'

Hapşırma şekliniz kişiliğinizi ele veriyor 'Yüksek sesle hapşırlar dikkat'
ABD’de yapılan bir araştırma herkesin hapşırma stilinin farklı olduğunu ortaya koydu.

Hapşırmak bir çok farklı sebepten dolayı gelişen bir refleks hareketidir. bazı baharat türleri tozlar alerjisi olanlar için polenler gibi bir çok etken hapşırmayı tetikleyebilir. ABD’de yapılan bir araştırma herkesin hapşırma stilinin farklı olduğunu ortaya koydu.


Araştırmanın böyle bir sonucu ortaya çıkarması ise farklı hapşırık stillerinin analiz edilmesini sebebiyet verdi.

YÜKSEK SESLE HAPŞIRANLAR DIŞA DÖNÜK KİŞİLİK TAŞIYOR

Araştırmaya göre yüksek sesle Hapşıran kişiler diğerlerine oranla daha özgüvenli genellikle pozitif ve dışa dönük bir ruh haline sahip olan bu kişiler aynı zamanda iddialı kararlar almada da keskin tavırlar sergiliyor.

HAPŞIRIRKEN TİZ BİR SES ÇIKIYORSA UTANGAÇ OLABİLİRSİNİZ

Hapşırma şekline göre hapşırırken daha tiz bir ses çıkaran genellikle utangaç insanlar olarak tanımlanıyor. Ağızlarına elleriyle kapatarak gürültüyü minimuma indiren bu kişiler için içe dönüklük özelliğinin baskınğını olduğu vurgulanıyor.

BİLİNÇLİ ŞEKİLDE HAPŞIRMAK

Bu alışkanlık isteğe bağlı bu tip insanlar hapşırmayı bırakmak yerine bilerek bir şeyleri koklayarak daha fazla hapşırıyor bu ise çevreleri tarafından rahatsız edici bulunabiliyor ancak burunları sürekli kırmızı ve özgüvenleri düşük olarak tanımlanıyor araştırmaya göre sosyal çevrelerinde de pek fazla kabul görmüyorlar

SERİ HAPŞIRANLAR

Seri hapşıran kişiler sosyal açıdan coşkulu tavırlar sergileyen kişiler olarak tanımlanıyorlar. Heyecanlı yapıları onları sosyal ortamlarda daha fark edilir kılıyor. Araştırmaya göre üst üste bu şekilde hapşıranlar fiziksel olarak kendilerini ortamlarda daha rahat ifade edebiliyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.