Tıkanan lavaboyu anında açıyor 'Sadece 1 kaşık yetiyor'

Tıkanan lavaboyu anında açıyor 'Sadece 1 kaşık yetiyor'
Lavabonuzu saniyeler içinde eski haline kavuşturacak yöntemleri derledik

Gün içerisinde sıklıkla kullandığımız alanlardan biri olan lavabolarda farklı sebeplerden dolayı tıkanıklıklar yaşanabiliyor. Bu tıkanıklıkları açmak için ise güçlü kimyasallar içeren çeşitli temizleyiciler kullanılması sağlık için oldukça zararlı olduğundan dolayı uzmanlar ilk olarak doğal içerikli çözümlere yönelmenin daha doğru bir tercihi olacağını vurguluyor. Özellikle astım hastaları ve üst solunum yolu hastalığı bulunan insanların bu kimyasalları kesinlikle solmaması gerekiyor.

LAVABO AÇMAK İÇİN KULLANABİLECEĞİNİZ YÖNTEMLER

Tıkanık bir lavaboyu açmak için akla gelen ilk yöntemlerden bir tanesi lavabo pompası kullanmaktır. Tıkanıklıkları açmak için etkili bir yöntem olarak bilinen bu yöntem eğer tıkanıklıkla yemek artıklarından kaynaklanıyorsa başarılı olabilir.

SICAK SU VE DETERJAN

Deterjan lavabo açıcılarına göre daha az kimyasal içerir. Dolayısıyla kullanabileceğiniz sağlık açısından en güvenilir yöntemlerden biri olarak ön plana çıkmaktadır. Lavaboya kaynar su dökün ardından bir miktar deterjan ekleyin işlem kaldıracaktır.Öte yandan tel kablo ya da uzun çubuk kullanmakta tıkanıklığı itmeye ve gevşemesine yardımcı olabilir.

SİRKE VE KARBONAT

Bilinen en eski ve en doğal yöntemlerden biri de sirke ve karbonat yöntemidir öncelikle karbonat gideri kaplayacak şekilde giderin üstüne dökmeniz gerekiyor. Ardından üzerine bir miktar sirke ve sıcak suyla obanın açılmasını sağlayabilirsiniz.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.