Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Hüdavendigâr Onur

Hüdavendigâr Onur

Yazar

Gündeme dair...

Türkiye'nin Doğu Akdeniz, Suriye ve Libya'da haklarını savunması, Ermenistan ve Azerbaycan arasında çıkan savaşta soydaşlarımıza destek vermesi, Batı Trakya Türkleriyle ilgilenmesi, Kıbrıs Türklerine her türlü yardıma devam etmesi, emperyalist ülkeleri rahatsız etmektedir.

Fransa ve İngiltere gibi ülkeler, ezilen, hor görülen Türk ya da Müslüman olsa görmezden gelirler ama aynı dinden yani bir Hıristiyan ya da ülke biraz mağdur olsa insan haklarından bahsederler. Karabağ konusu da böyle. 30 yıldır işgal altında kalan bir ülkenin kurtuluşu için verilen mücadele, ABD başta olmak üzere Avrupa ülkelerini rahatsız etmektedir. Onlar istiyor ki, Türkler, Müslümanlar yok olsun. Tarihten silinsin. Kerkük ve Kırım konusundaki duyarsızlıkları da bu yüzdendir.

*

Dünyanın her tarafında Türk var. 300 milyon kadar. Bunun için sevinçliyiz. Soydaşlarımızdan bazıları ise mağdur durumdadır. Doğu Türkistan gibi... Kızıl Çin'in zulmü altında. Hür dünya sessiz, duygusuz, acımasız. Gençliğimizde yürüyüş yapardık "Mao değil Alparslan, Vietnam değil Türkistan" diye.

Sovyetler Birliği yani Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği döneminde de Türk yurtları işgal edildi, yer altı ve yer üstü zenginlikleri ellerinden alındı. Ruslara biz atalarımız gibi "Moskof" derdik. Bizdeki hayranlarına da "Moskof uşağı"...

*

Bir kitap

+++

Kerimoğlu Azad Beğ'in hazırladığı "Mazlum Türkler'in Ülkesi Afgan Türkistanı" adlı yapıt, bizden çok uzaklarda olan soydaşlarımızdan bahsediyor. Turan Kültür Vakfı'nın 2001 yılında yayınladığı yapıtta, bölge hakkında bahseden yazılar derlenmiş. Kitabın adına Necati Gültepe'nin yazısının başlığı verildiği görülüyor. Rasim Ekşi, "Türkiye'de Türk'e Karşı Kampanya", Orhan Kavuncu'nun "Azad Beg, Ahirete Alacaklı Giden Adam", Kemal Çapraz'ın "Azad Beg ve Afganistan Türklüğü", Alparslan Türkeş'in "Hindistan Sürgününde Afganistan İntibâları" ile Erol Kaymak'ın "Afgan Türkistan'ı Yahut Güney Türkistan'a Bakış" yapıttaki yazıların bazıları.

Tük yurtlarının dünü ve bugünü hakkında araştırma yapan arkadaşların bu yapıta ulaşmaları iyi olur.

Esen kalın.

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları