Fiyatı duyanın ağzı açık kaldı 2023'ün en pahalı uçak bileti belli oldu

Fiyatı duyanın ağzı açık kaldı 2023'ün en pahalı uçak bileti belli oldu
2023 yılında havayolu sektörü tarihi bir başarıya imza attı. Yolcu sayısı ve uçuş rotası bakımından rekor kıran sektörde en yüksek fiyatlı bilet de ortaya çıktı.

2023 yılında seyahat etmek isteyenler için karneler belli oldu. Çevrimiçi seyahat platformu, yılın en pahalı ve en ucuz uçak biletlerini açıkladı. Buna göre, 2023 yılında en pahalı uçak bileti İstanbul - New York arasında 156 bin 532 lira ile satıldı. Bu rota, dış hatlarda en pahalı gidiş - dönüş uçak bileti olarak kayıtlara geçti.

Dış hatlarda en pahalı tek yön uçak bileti ise Kuala Lumpur - İstanbul arasında 93 bin 653 lira ile alındı. Bu bilet, Türkiye'ye dönmek isteyen bir yolcunun cebinden çıktı.

484.jpg

İç hatlarda ise en pahalı tek yön uçak bileti Gaziantep - İzmir arasında 8 bin 899 lira ile satılırken, en pahalı gidiş - dönüş uçak bileti İstanbul - Antalya arasında 9 bin 241 lira ile satıldı. Bu rotalar, iç hatlarda en çok talep gören destinasyonlar oldu. Seyahat platformunun raporuna göre, yılın en ucuz dış hat uçak bileti ise İstanbul - Tahran arasında satıldı.

İç hatlarda en ucuz uçak biletlerinin fiyatları ve rotaları belli oldu. Tek yön uçak bileti 263 liraya, gidiş - dönüş uçak bileti ise bin 418 liraya satıldı. En uygun fiyatlı tek yön uçak bileti İzmir- Trabzon arasında 249 lira, en uygun fiyatlı gidiş - dönüş uçak bileti ise Antalya - İzmir arasında 598 lira olarak görüldü.

Seyahatseverlerin iç hatlarda en çok tercih ettiği ay mayıs, dış hatlarda ise haziran oldu. Uçak biletlerinin en ucuz olduğu aylar şubat, mart ve nisan iken, en pahalı olduğu aylar ise iç hatlarda eylül, dış hatlarda ağustos olarak kaydedildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.