Fırınınız bir kase su ile ilk günkü gibi kalsın Bu yöntemle yağ ve kirden eser kalmayacak

Fırınınız bir kase su ile ilk günkü gibi kalsın Bu yöntemle yağ ve kirden eser kalmayacak
Fırınınızı temizlemek için saatlerce uğraşmanıza gerek yok. Sadece bir malzeme ile fırınınızın içindeki tüm kirleri kolayca temizleyebilirsiniz.

Fırınınızı temizlemenin en kolay yolu, belki de hiç duymadığınız bir yöntemdir. Bu yöntem sayesinde fırınınızda oluşan lekelerden ve yağlardan kurtulabilir, fırınınızı ilk günkü gibi parlak ve temiz yapabilirsiniz. Bu yöntem için ihtiyacınız olan malzeme sadece içi sıcak su ile dolu, fırına dayanıklı bir kase. Evet, yanlış duymadınız.

shutterstock-1219200562.jpg

Yapmanız gereken tek şey, sıcağa dayanıklı kasenin içine sıcak su eklemek. iki yarısını da bir fırın tepsisine yerleştirmek. Sonra tepsiyi fırına koyup ısıtmaya başlamak. Böylece sıcaklık yükseldikçe sudan gelen buharlar, fırının içerisindeki kirli parçaları gevşetir.

Fırını kullandıktan hemen sonra içerisine sıcağa dayanıklı bir kase su koyup yüksek sıcaklıkta 15 dakika ısıtmak etkili bir yöntem, böylelikle kiri ve yağı çözecektir. Zaman dolduğunda kabı çıkartın ve fırının tamamen soğumasını bekleyin, ardından yüzeyleri kağıt havlu ile silin. Kullanabileceğiniz bir başka yöntem ise şu; Karbonat, sirke ve suyu bir cam kasede 150 derecede fırının içinde 45 dakika ısıtın, soğutun ve ardından silip temizleyin.

Bu yöntemlerle fırınınızı kolayca temizleyebilir ve kimyasal madde kullanmadan hijyenik bir ortam sağlayabilirsiniz. Fırınınızı düzenli olarak temizlemek, performansını artıracak ve ömrünü uzatacaktır.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.