Yıllardır yanlış tüketiyormuşuz Mantarları temizlerken sakın bu hataya düşmeyin

Yıllardır yanlış tüketiyormuşuz Mantarları temizlerken sakın bu hataya düşmeyin
Bazı insanlar mantarın yıkanmaması gerektiğine inanır, ancak aslında mantarın doğru şekilde yıkanması onu daha güvenli ve lezzetli yapabilir.

Mantarlar, hem lezzetli hem de besleyici olmaları nedeniyle sofralarımızın vazgeçilmezleri arasında yer alır. Ancak mantarların doğru bir şekilde temizlenmesi, sağlığımız açısından çok önemlidir. Çünkü mantarlar, üzerindeki kir ve tozun yanı sıra bazı zehirli maddeler de içerebilir. Bu yüzden mantarları nasıl temizleyeceğimizi bilmemiz gerekir. İşte size mantar temizlemenin püf noktaları...

MANTAR TEMİZLEMEK İÇİN NELERE DİKKAT ETMELİYİZ?

Mantar temizlemek için öncelikle mantarların türünü ve durumunu göz önünde bulundurmalıyız. Eğer marketten aldığımız kültür mantarları ise, üzerindeki zarı soyarak ve nemli bir bezle silerek temizleyebiliriz. Eğer ormandan topladığımız yabani mantarlar ise, daha dikkatli olmalıyız. Çünkü bu mantarlar hem daha kirli hem de zehirli olabilir. Bu yüzden bu mantarları yıkamadan önce zarlarını soymalı ve iyice kontrol etmeliyiz. Ayrıca bu mantarları yıkarken de 1- 2 yemek kaşığı sirke sirke ve yarım limonlu su kullanmalı ve fazla bekletmemeliyiz.

48767.jpg

MANTARLARI YIKAMAK ZARARLI MI?

Mantarların yıkanması konusunda farklı görüşler vardır. Bazı uzmanlar, mantarların süngerimsi yapısı nedeniyle suyu emdiğini ve bu suyun içindeki kir ve bakterileri de beraberinde getirdiğini söyler. Bu da mantarların lezzetini ve besin değerini azaltır, ayrıca gıda zehirlenmesine neden olabilir. Bu yüzden bu uzmanlar, mantarların yıkanması yerine başka yöntemlerle temizlenmesini tavsiye eder.

Bazı uzmanlar ise, mantarların yıkanmasının zararı olmadığını, aksine üzerindeki kir ve tozun daha iyi temizlendiğini savunur. Bu uzmanlar, mantarların yıkandıktan sonra iyice süzülmesi ve kurutulması gerektiğini belirtir. Ayrıca mantarları yıkarken sadece soğuk su kullanılması veya sirkeli limonlu su ile bekletilmesi gerektiğini söyler.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.