Bulaşıkları cam gibi parlatan yöntem Bulaşık makineniz iyi yıkamıyorsa bunu mutlaka deneyin

Bulaşıkları cam gibi parlatan yöntem Bulaşık makineniz iyi yıkamıyorsa bunu mutlaka deneyin
Bulaşık makinenizin uzun süreli kullanım sonucu kireçlenme, yağlanma veya kötü koku gibi sorunlarla karşılaşmasını istemiyorsanız, evde bulunan doğal malzemelerle bulaşık makinenizi temizleyebilirsiniz.

Bulaşık makinesi temizliği, sağlığımız ve bulaşıklarımızın kalitesi için önemli bir konudur. Bulaşık makinesinde zamanla oluşan yemek artıkları, kir ve bakteriler, hem hastalıklara davetiye çıkarabilir hem de bulaşıklarımızın yeterince temizlenmemesine neden olabilir. Bu nedenle, bulaşık makinesini düzenli olarak temizlemek gerekir.

Bulaşık makinesi temizliğinde en etkili ve sağlıklı yöntemlerden biri, karbonat ve sirke kullanmaktır. Karbonat, doğal bir temizleyici olup, kiri ve kokuyu giderir. Sirke ise, bakterileri öldürür ve makinenin parlatılmasını sağlar.

efew.jpg

İŞTE, KARBONAT VE SİRKE İLE BULAŞIK MAKİNESİ TEMİZLEMENİN ADIMLARI:

  • Bulaşık makinesinin fişini prizden çekin.
  • Bulaşık makinesinin iç raflarını çıkarın.
  • Bir kaseye sirke ve karbonat ekleyin, üzerine biraz su ilave edin. Bu karışımı, nemli bir bezle bulaşık makinesinin içini silmek için kullanacaksınız.
  • Makinenin içini iyice silin. Özellikle kirli görünen yerlere dikkat edin.
  • Makinenin filtresini sökün ve bulaşık deterjanı ile yıkayın. Sonra kuru bir bezle kurulayın.
  • Makinenin çatal, kaşıklık ve pervane gibi çıkarılabilir parçalarını da sirkeli ve karbonatlı bezle silin. Daha sonra yerlerine takın.
  • Bir kaba beyaz sirke doldurun ve bulaşık makinesinin deterjan gözüne koyun. Makinenizi sıcak ayarda bir tur çalıştırın.
  • Makinenin tabanına büyük bir paket karbonat serpin ve tekrar sıcak ayarda kısa bir süre çalıştırın.

Böylece, bulaşık makinenizi karbonat ve sirke ile kolayca temizlemiş olacaksınız. Bu yöntemi ayda bir kez uygulayarak, bulaşık makinenizin ömrünü uzatabilir ve bulaşıklarınızın daha hijyenik olmasını sağlayabilirsiniz.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.