2024 yılı devlet desteklerinde zamlar sıralandı

2024 yılı devlet desteklerinde zamlar sıralandı
Sosyal yardım alan vatandaşlar için 2024 yılının ilk ayında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ödemeleri başlattı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, 20 Ocak 2024 tarihinden itibaren yoksulluk sınırının altında yaşayan ve çocuk sahibi olan ailelere yönelik ekonomik destek programının başlatıldığı duyuruldu. Bu program kapsamında, ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarının eğitim, sağlık, beslenme ve barınma gibi temel ihtiyaçlarını karşılamak ve aile bütçelerini rahatlatmak amacıyla her ay belirli bir miktar para ödemesi yapılacağı belirtildi.

5865486597.jpg

BAKANLIK TARAFINDAN ÖDEMELER YAPILDI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan son açıklamaya göre, ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik sosyal yardım ödemeleri devam ediyor. Geçen hafta hesaplara yatırılan SED yardımının yanı sıra, ihtiyaç sahibi hanelerdeki çocukların eğitim giderlerini karşılamak için bir de eğitim yardımı ödemesi yapıldı.

Bu ödemelerin önümüzdeki ay zamlı olarak devam edeceği belirtildi. Bakanlık, farklı sosyal yardım programlarına ilişkin araştırma ve değerlendirme çalışmalarını da sürdürüyor. Ödemelerin zamanında ve eksiksiz yapılması için gerekli tedbirleri aldığını ifade eden Bakanlık, ödemelerin başladığına dair resmi web sitesinde duyuru yayınlıyor.

2024 YILI SOSYAL DESTEK ÖDEMELERİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dar gelirli ailelerin çocuklarına yönelik destek ödemelerine ocak ayında da devam etti. Sosyal ve ekonomik destek ödemeleri, dün hesaplara aktarıldı. Ayrıca, aile destek paketi kapsamında, aylık geliri 850 TL ile 1250 TL arasında olan hanelere sosyal yardım ödemesi yapıldı. Evde bakım maaşı alan vatandaşlar da bu hafta ödemelerini aldı. Evde bakım maaşı 5097 TL olarak belirlendi. Yaşlı ve engelli aylıkları için de 3.2 milyar TL bütçe ayrıldı ve bu tutar vatandaşların hesabına yatırıldı.

ZAMLI SOSYAL DESTEK ÖDEMELERİ NE ZAMAN YATIRILACAK?

Ocak ayında yapılan zamlarla birlikte, yaşlı ve engelli aylıkları, aile destek paketi ödemesi, evde bakım maaşları ve sosyal ekonomik destek ödemeleri gibi sosyal yardımların yeni tutarları belli oldu. Bu yardımların memur maaş katsayısına göre %50 civarında arttığı belirtildi. Bu artışın ne zaman hesaplara yansıyacağı ise vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Bakanlık, şubat ayı başından itibaren zamlı sosyal ödemelerinin hesaplara aktarılmaya başlanacağını duyurdu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.