Fatih Portakal canlı yayında ağzından kaçırdı ‘Emekliye bayram ikramiyesinde verilecek net rakamı açıkladı'

Fatih Portakal canlı yayında ağzından kaçırdı ‘Emekliye bayram ikramiyesinde verilecek net rakamı açıkladı'
Fatih Portakal, bayram ikramiyelerindeki artış için iki rakamı izleyicilere duyurdu.

Ünlü gazeteci Fatih Portakal, bayram ikramiyelerindeki artışa yönelik net rakamlarını açıkladı.

Milyonlarca emekli maaşının belirlenmesinin ardından gözler bayram ikramiyelerindeki artışa çevrildi. Son yapılan maaş düzenlemesinin ardından birçok emekli en düşük emekli aylığını almaya devam ediyor. Bu noktada en düşük emekli maaşı 10 bin TL’nin 15 bin TL olan açlık sınırının altında olması ise tepkilerin odağı oldu.

BAKAN SEVİNDİRİCİ HABERİ DUYURMUŞTU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2024 yılını ‘Emekliler Yılı’ olarak ilan etmişti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ise emeklilere sevindirici haberi açıklamıştı. Işıkhan, bayram ikramiyelerinde artış sinyalini açıkladı.

emkli-2.jpg

PORTAKAL: MASADA 2 FORMÜL VAR

Son olarak Işıkhan’ın açıklaması sonrası 2 bin TL olan bayram ikramiyelerin ne kadar olacağı tartışılmaya başlandı. Birçok uzman isim tahminlerini paylaşıyor.

Ünlü gazeteci Fatih Portakal, emekli ikramiyelerine ilişkin kulis bilgisini paylaştı. Portakal, masada 2 formülün önde olduğunu belirtti. Portakal, “ 2 bin TL bayramda ikramiyesini yüzde 49,25 oranında artırarak aşağı yukarı 3 bin TL yapabilirler. Bir diğer rakam ise 29 Ekim’de emekliye verilen 5 bin TL’nin aynısını verme fikri var. Toplamda emekliye iki bayramda 10 bin TL verebilirler” ifadelerini kullandı.

fatih.jpg

“ACISINI FENA ÇIKARACAKLAR”

Portakal, emekli ikramiyesi için devletin kasasında para olduğunu aktarırken, “Biz biliyoruz ki 1 Nisan'dan itibaren bizden bunun acısını fena çıkartacaklar. Bunu ben demiyorum bunu Merkez Bankası başkanı söylüyor” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.