Borsa günü rekorla kapattı En fazla hangi hisseler değer kazandı

Borsa günü rekorla kapattı En fazla hangi hisseler değer kazandı
BIST 100 endeksi, rekor seviyeye ulaştı. Bugün yüzde 1,07 yükselerek 9.045,97 puana çıkan endeks, tarihinin en yüksek kapanışını gerçekleştirdi.

BIST 100 endeksinde artış devam ediyor. Endeks, günü 96,18 puanlık yükselişle tamamladı. İşlem hacmi ise 120,2 milyar lira oldu. Bankacılık ve holding sektörleri de değer kazandı. Madencilik sektörü ise yüzde 3,08 ile en çok yükselen sektör oldu. Sigorta sektörü ise yüzde 0,78 ile en çok düşen sektör oldu.

Analizciler, ABD ekonomisinin güçlü olduğunu kanıtlayan verilerin yumuşak iniş senaryolarını desteklediğini ve küresel şirketlerin kar beklentilerini karşıladığını söyledi. Bu da dünya borsalarında risk almayı teşvik etti.

Analistler, gelecek hafta yurt içi ve yurt dışında önemli ekonomik verilerin takip edileceğini belirtti. Yurt içinde ödemeler dengesi, iş gücü istatistikleri, piyasa katılımcıları anketi ve konut satışları verileri açıklanacak. Yurt dışında ise ABD, Avro Bölgesi, İngiltere ve Japonya büyüme rakamları, ABD, İngiltere ve Avro Bölgesi sanayi üretimi verileri izlenecek. Analistler, BIST 100 endeksinde 9.140 puanın direnç, 8.900 ve 8.800 puanların destek seviyeleri olduğunu söyledi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.