Bomba kulis bilgisi geldi Bayram ikramiyelerinin ne kadar olacağı belli oldu

Bomba kulis bilgisi geldi Bayram ikramiyelerinin ne kadar olacağı belli oldu
Emeklilerin bayram ikramiyesi konusunda yeni bir gelişme yaşandı. Hükümet, bu yıl hem Ramazan hem de Kurban Bayramında emeklilere 5'er bin TL ikramiye verilmesini planlıyor.

Emeklilerin bayram ikramiyesi zammı için iki seçenek masada. Ocak ayında emekli maaşlarına yüzde 49,25 oranında zam yapılmıştı. Şimdi de emeklilerin 2024 yılında alacakları bayram ikramiyelerinin artırılması planlanıyor. Bu konuda iki farklı formül üzerinde çalışılıyor. Bakan Vedat Işıkhan, emeklilerin haklarını koruduklarını ve enflasyon karşısında mağdur etmediklerini ifade etti.

BAKAN IŞIKHAN'IN AÇIKLAMALARI

Bakan Işıkhan, “2018'de 2 bayram için 2 bin TL ikramiye vermekle başladık. 2021'de 2200 TL’ye, 2023'te 4 bin TL’ye çıkartmış olduk. Bugüne kadar 166 milyar 200 milyon TL ikramiye ödendi. Cumhuriyetin 100. Yılında da emeklilere 5 bin TL ek ikramiye verildi" dedi.

Işıkhan "Hazine ve Maliye Bakanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'la görüşüp, değerlendirip, Cumhurbaşkanımızın onayına sunulacak.” ifadesini kullandı.

MASADA 2 FORMÜL BULUNUYOR

Emeklilerin bayram ikramiyeleri ile ilgili iki seçenek üzerinde çalışılıyor. Bunlardan biri, emeklilere son yapılan zam oranı kadar ikramiye zammı vermek. Bu şekilde 2 bin liralık ikramiye 3 bin liraya çıkar ve emekliler her bayram 3 bin lira alır.

Diğer seçenek ise, Cumhuriyetin 100. Yılında emeklilere ödenen 5 bin liralık ek ikramiyeyi her yıl vermek. Bu durumda ikramiye tutarı 5 bin liraya yükselir ve emekliler her bayram 5 bin lira alır. Böylece emeklilerin yıllık ikramiye ödemeleri yeni taban maaş olan 10 bin liraya ulaşır.

Bu konuda bir karar verilmesi için Mart ayının sonuna kadar bekleniyor. İkramiye zammında enflasyon oranları da dikkate alınabilir.

ÖDEME TAKVİMİ İSE ŞÖYLE

Bu yıl emekliler iki bayram ikramiyesi alacaklar. Ramazan Bayramı için ilk ikramiye 10-12 Nisan tarihleri arasında ödenecek. Kurban Bayramı için ikinci ikramiye ise 16-19 Haziran tarihleri arasında verilecek.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.