Yargıtay'dan emsal karar Özel okulların fahiş fiyatına mahkemeden ret

Yargıtay'dan emsal karar Özel okulların fahiş fiyatına mahkemeden ret
Özel bir okulda eğitim gören bir öğrencinin velisi, okulun kitap farkı adı altında aldığı ek ücrete karşı çıktı. Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuran veli, haklı görüldü.

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) İletişim Fakültesi’nde Öğretim Görevlisi olan Ayşen Yalman, Antalya’da özel okula giden oğlunun okul kaydını, 2022 yılı Eylül'de yenilemek istedi. Okul yönetimi, Yalman'ın kayıt işlemlerini tamamlamak için 11 bin 850 TL kitap parası talep etti. Yalman, bu ücretin çok yüksek olduğunu, aynı okulun başka şehirlerdeki şubelerinde kitapların 8 bin 450 TL'ye satıldığını, piyasada ise kitapların sadece 500 TL fark ettiğini söyledi.

jmhgnbfvdc.jpg

Okul yönetimi, Yalman'a bu ücretin zorunlu olduğunu, ödemezse öğrencinin online sisteme giremeyeceğini ve ana kitapları alamayacağını bildirdi. Yalman, bu duruma karşı çıkmasına rağmen okula 11 bin 850 TL ödedi.

ARADAKİ FİYAT FARKININ ÖZEL OKULUN ÖDEMESİNE KARAR VERİLDİ

Tüketici Hakem Heyeti Başkanlığı'na taşıyan Yalman ise haklı bulundu, 3 bin 400 TL fiyatındaki fark, okul tarafından geri ödenmesine karar kılındı. Özel okul yönetimi, verilen bu karara itiraz etti ve konuyu Antalya 4'üncü Tüketici Mahkemesi'ne taşıdı. Yalman'ı haklı bulan mahkeme ise aradaki fiyat farkının okul tarafından ödemesine karar verdi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.