Fatih Portakal canlı yayında açıkladı 'Mehmet Şimşek'in emekli zammı planı ortaya çıktı'

Fatih Portakal canlı yayında açıkladı 'Mehmet Şimşek'in emekli zammı planı ortaya çıktı'
SZC TV’de ana haber bülteninde beklenen maaş zammına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Fatih Portakal'ın sözleri gündem oldu.

Fatih Portakal, bugün açıklanması beklenen zam oranını SZC TV’de ana haber bülteninde yorumladı. Portakal, SGK emeklileri olarak asgari ücretle gelecek zam ile birlikte fark kapanır mı? diye düşünüyorsanız çok zor dedi.

ORANLARI DEĞERLENDİRDİ

Maaş zammına ilişkin yaptığı değerlendirmede masadaki formüle ilişkin görüşlerini belirtirken ‘‘Memur ve memur emeklisine %49,25 zam yapıldığına dikkat çeken, Portakal, enflasyon farkından dolayı SGK emeklisinin % 37,54 gibi bir şey alıyor. Masada ise 12 puanlık bir artış düşünülüyor. Birinci formül %12 yi hemen vermek %37’nin üzerine %12 eklenecek ya da Mehmet Şimşek bütçeye bakacak ve %6’lık oranı şimdi %6’sını da daha sonrasında verecekler’’ ifadelerini kullandı.

bb018c1fd4a9cf24cea6bfea3453fb42.jpg

‘’BANA NE ÜLKEDE İPİN UCUNU KAÇIRDIYSANIZ’’

Portakal yayına yönelik sosyal medyadan yapılan ‘’ Emekli maaşlarında plan ne?’’ yorumuna ise ‘‘Az önce söylediğim gibi %12 yi verecekler. Ya hepsini bir anda ya da %6’sı Ocak ayında %6’sı Temmuz ayında… Kimin parasını kimden saklıyorsunuz,Bizim paramız o bizim, bizim. Herkesin paraya ihtiyacı var. Bana ne ülkede ipin ucunu kaçırdıysanız?'' şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.