Fatih Portakal canlı yayında açıkladı 'Emekliler bunu duyunca sevinçten uçacak'

Fatih Portakal canlı yayında açıkladı 'Emekliler bunu duyunca sevinçten uçacak'
Ünlü gazeteci Fatih Portakal, canlı yayında emeklilere sevindirici haberi duyurdu.

Ünlü gazeteci Fatih Portakal, canlı yayında emeklilere seyyanen zam gelebilir mi? sorusuna net cevap verdi.

Milyonlarca emekli aylıklarına yapılan yüzde 42,57 zamdan memnun olmadıklarını dile getirdi. Bu tepkinin büyük olması hükümet tarafından dikkat çekti. Ardından emekli maaşların ek ikinci zammı da yaparak memur emekli aylığı oranı yüzde 49,25’e tamamlandı.

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

Ancak 3 milyon emekliye bu düzenlemeden mahrum kaldı. 6 bin 700 TL ve altında kök aylığı maaşı alan emekliler 10 bin TL almaya devam edecek. Bu durum milyonlarca emeklinin tepkisine neden oldu. Emekli aylıklarına seyyanen bir zam yapılması için sosyal medyadan birçok tepki mesajları ise paylaşılıyor.

emekli-4.jpg

SEYYANEN ZAM GELEBİLİR Mİ?

Uzman isimler ve gazetecilerde en düşük aylıkların açlık sınırının çok altında kalmasın tepki gösteriyor. Onlardan biri de ünlü gazeteci Fatih Portakal oldu. Portakal, ‘emekli aylıklarına seyyanen bir zam sürprizi yapılabilir mi?’ sorusuna cevap verdi.

PORTAKAL: SEYYANEN ZAM OLABİLİR

Fatih Portakal, bu söylentinin doğru olabileceğini belirtirken, “Bence böyle bir şey hükümet kanadında da konuşuluyor. He ankete yazdım ben bunu. Emeklilere verecek olursalar tabii ister istemez, asgari ücretli, memur veya memur emeklisi kazan kaldırabilir. Öyle de bir denge bozukluğu olacak.” dedi.

fatih.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.