İşçiye bunu yapan patrona kötü haber 'Yargıtay son noktayı koydu'

İşçiye bunu yapan patrona kötü haber 'Yargıtay son noktayı koydu'
Çalıştığı kurumda sürekli olarak patronu tarafından aşağılandığını, görev tanımının dışında zorla başka işlerin yaptırıldığını belirten işçiye, yargıdan müjde geldi.

Bölge Adliye Mahkemesi, işten çıkarılma tehdidi altında olan çalışanın mobbinge maruz kaldığına hükmetti.

İşçiyi aşağılayan patron şimdi yandı! Mobbing sayıldı... - Bursa Hakimiyet

Çalıştığı kurumda, sürekli olarak aşağılanma ve mobbinge maruz kaldığını iddia eden bir işçi, bu zorlayıcı durumlar nedeniyle istifasını sundu.

İş Mahkemesi'ne başvuran davacı işçi, kişisel haklarına yapılan saldırı gerekçesiyle manevi tazminat talep etti. Ancak mahkeme, bu talebi reddederek davanın lehine karar vermedi.

İşçiyi aşağılayan patrona mahkemeden kötü haber! - B Gazete

Davacı işçi, mahkeme kararını temyiz etti.

Bölge Adliye Mahkemesi Hukuk Dairesi tarafından verilen kararda, öne çıkan ifadeler şunlardır: "Dosya içeriğindeki tanık beyanları, elektronik posta yazışmaları ve davacının psikolojik tedaviye yönelik raporları ile tıbbi belgeler bir araya getirilerek olayların kronolojik sıralaması detaylı bir şekilde incelenmiştir.

Davacının, işveren tarafından aşağılandığı, görev tanımı dışında işlerin kendisine yaptırıldığı, hedeflere ulaşılmaması durumunda işten çıkarılacağına dair gönderilen mailler gibi unsurlar göz önüne alındığında; davacının maruz kaldığı sürekli taciz ve baskı nedeniyle sağlığının bozulduğu, bu durumun psikiyatrik tedavi gerektirdiği ve işyerinde psikolojik tacize maruz kaldığı sonucuna varılmıştır. Bu bağlamda, davacının kişilik haklarının ihlal edilmesinin ağırlığı gözetilerek, uygun bir manevi tazminata hükmedilmesi gerektiği açıktır. Bu sebeplerle, mahkemenin manevi tazminat talebini reddetmesi isabetli bulunmamış, Hukuk Dairesi tarafından talebin kabulüne karar verilmiştir."

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.