Ev sahipleri derin nefes alacak 'O uygulama 1 yıl ertelendi' Milyonlarca kiracıyı ilgilendiriyor

Ev sahipleri derin nefes alacak 'O uygulama 1 yıl ertelendi' Milyonlarca kiracıyı ilgilendiriyor
Resmi Gazete’de yayımlanmıştı. Ev sahipleri ve kiracıları ilgilendiren uygulama 1 yıl ertelendi. AK Parti Milletvekili Yakup Otgöz'ün Danışmanı Mustafa Aydoğdu, Kamu Son Haber'e özel konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Resmi Gazete’de yayımlanarak 1 Ocak’ta yürürlüğe giren Airbnb uygulaması bir yıl ertelendi.

“Konutların Turizm Amaçlı Kiralanması Faaliyetlerinin Düzenlenmesine İlişkin Yönetmelik” ile Airbnb uygulaması ve benzeri günlük konut kiralamaya ilişkin yeni kural ve düzenlemeler 28 Aralık’ta Resmi Gazete’de yayımlanarak 1 Ocak 2024'te yürürlüğe gireceği belirtilmişti.

Ancak airbnb uygulaması 1 yıl daha ertelendi. Turizm amaçlı evlerini günlük kiralayan ev sahiplerini sevindiren haber Muğla AK Parti Milletvekili Yakup Otgöz’den geldi.

AK Parti Milletvekili Yakup Otgöz, vatandaşların talepleri doğrultusunda üst düzey görüşmeler yaparak dün Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelik ile, bağımsız birim olan villa ve ev gibi konut sahiplerinin başvuruları halinde turizm amaçlı kullanmaları için bir yıl daha uzatıldığını duyurdu.

resmi-gazewte.jpg

ERTLEMENİN DETAYLARINI KAMU SON HABER'E ANLATTI

Kamu Son Haber Muhabiri Arif Aydın Kaplan'a konuşan AK Parti Milletvekili Yakup Otgöz'ün Danışmanı Mustafa Aydoğdu, erteleme kararının detaylarını anlattı.

Aydoğdu, ilk açıklamalarında çözüldü diye bir ifade olmadığını belirtirken dün Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren turizm kiralamalarında Müstakil bağımsız evler ve villalar için söz konusu uygulamanın bir yıl daha uzatıldığını dile getirdi.

anahtar-konut-1475164.jpg

Vatandaşın talebine yönelik uygulamanın ertelenmesi için çalışma yapıldığını ifade eden Mustafa Aydoğdu, genel olarak apart dahil hepsinin uzatılması için görüşüldüğünü ancak sadece bağımsız villa, ev ve konutlar için onay çıktığını belirtti.

Bazı yayın organlarında çıkan altyapı sorunu nedeniyle ertelendiğine dair haberlerin aksine tüm uygulama için yetkililerle görüşüldüğü ve 1 yıl ertelemenin sadece bahsi geçen konutlarda olduğunun altını çizdi.

thumbs-b-c-d23e72d0e706aca360989bbae485de71.jpg

AİRBNB UYGULAMASI NEDİR?

Ertelenen Airbnb uygulaması ev sahiplerini yakından ilgilendiriyor. 1 Ocak 2024'ten itibaren turizm amaçlı konut kiralamalarında değişikliğe gidileceği ifade edilen uygulamada, kayıt dışılığı engellemek amacını taşıyan düzenlemeyle konutların turizm amaçlı kiralanmasına yönelik sözleşmeden önce izin belgesi alınması gerekecek.

Ayrıca, izin belgesi bulunmadan konutlarını bu amaçla kiraya veren ev sahiplerine, kiralama yapılan her bir konut için 100 bin lira idari para cezası uygulanması planlanıyor.

Öte yandan ev sahiplerine izin belgesi alarak faaliyette bulunabilmesi için 15 gün süre verilecek.

Verilen süre sonunda izin belgesi almadan kiralama faaliyetine devam edenlere ev sahiplerine 500 bin lira idari para cezası kesilecekti.

12121212121.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.