Milyonlarca öğrencinin devamsızlığı bir çırpıda azaldı 'Artık okula koşuyorlar'

Milyonlarca öğrencinin devamsızlığı bir çırpıda azaldı 'Artık okula koşuyorlar'
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan tedbirler sonucunda ortaöğretim öğrencilerinin devamsızlık oranları yüzde 9,2 azaldı.

LGS ve üniversite sınavları öncesi öğrencilerin daha iyi hazırlanmaları için devamsızlık haklarının veya aflarının bulunması, öğrencilerin devamsızlıklarında artışlara zemin hazırlıyordu. Yeni eğitim öğretim döneminde ise eğitimin niteliğinin artırılması amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından bazı mevzuat değişikliklerine gidildi. Böylece devamsızlık oranlarında ciddi gelişmeler yaşandı.

ogrenci-ogretmen.jpg

ÇEŞİTLİ DÜZENLEMELER GELDİ

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in açıklamalarıyla eğitimde yeni mevzuat düzenlemelerine gidildi. Öğrencilerin hedeflenen eğitim süreçlerini başarıyla tamamlayabilmesi adına gelen düzenlemelerden bazıları açık liselere geçişin zorlaştırılması, ortak sınav uygulaması, ilkokullarda sınavların kaldırılması gibi detayları içeriyor.

Gelen değişiklikler arasında sınıf tekrarının geri gelmesi de bulunuyor. Böylece devamsızlık affının kaldırıldığı öğrenildi. ‘Önleme, müdahale ve yönlendirme komisyonları’ kapsamında yapılan çalışmalar Bakan Tekin tarafından duyurulmuştu.

28d4a7a6-big.jpg

DEVAMSIZLIKLARDA GÖZLE GÖRÜLÜR DÜŞÜŞ YAŞANDI

MEB kaynaklarına göre Liselere Geçiş Sınavına (LGS) hazırlanan 8’inci sınıf öğrencilerinin geçen yıl yaptıkları devamsızlık oranlarına göre bu yıl yüzde 9,2 oranında azaldı.

Liselere sınıf tekrarı uygulamasının geri getirilmesiyle birlikte, öğrencilerin devamsızlık yapma oranları ciddi şekilde düştü. MEB tarafından açıklanan 12. sınıf devamsızlık affının verilmeyeceği bilgisi, öğrencilerin geçen yıla göre devamsızlıklarının yüzde 35,21 oranında azalmasına sebep oldu.

okul-heyecani-1184334.jpg

SINIF TEKRARI GERİ GELDİ

Öğrencilerin okumak istememesi ve okul terki gibi sonuçları doğurma ihtimaline karşın sınıf tekrarının kaldırılması uygulaması durduruldu. Yeni döneme göre sınıf tekrarı geri geldi. Aynı zamanda devamsızlık hakkının kaldırılması da öğrencilerin okula devamlılığının sağlanması açısından olumlu gelişmeler yaşanmasını sağladı.

Bu karara göre; yeni okul döneminde devamsızlığı özürsüz 10 günü, toplam 30 günü geçen öğrenciler, ders notları ne olursa olsun başarısız kabul edilerek durumları yazılı olarak velilerine bildirildi.

Birinci dereceden yakınlarını kaybeden öğrencilerin özürsüz devamsızlıkları 10 günü geçmemek kaydıyla toplam devamsızlık süreleri 40 gün oldu.

Tüm bu gelişmeler ve uygulamalar sonucunda, geçen yıl aynı dönemdeki devamsızlık oranlarında düşüş yaşandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.