Naci Görür'den çarpıcı İzmir depremi çıkışı 'Kurtulma şansları yok diyerek iki bölgeyi işaret etti'

Naci Görür'den çarpıcı İzmir depremi çıkışı 'Kurtulma şansları yok diyerek iki bölgeyi işaret etti'
Prof. Dr. Naci Görür, İzmir’de meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki depremin ardından çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, sabah saatlerinde İzmir’de meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki depremin ardından sosyal medya hesabından önemli açıklamalarda bulundu.

Naci Görür, depreme ilişkin paylaşımında “Kuşadası Körfezi’nde 5,1 deprem oldu. Bu körez kuzey ve güney sınırları boyunca normal faylarla sınırlı. Bu fayları KD-GB UZANIMLI KESEN DOĞRULTU ATIMLI FAY SİSTEMLETİ DE VAR. Deprem kuzey kenara yakın ve olasılıkla normal fay üzerinde .” ifadelerini kullandı.

ekran-alintisi-001.jpg

GÖRÜR O İKİ BÖLGEYİ UYARMIŞTI

Prof. Dr. Naci Görür, geçen yılın Aralık ayında katıldığı TV100 ekranlarından yayınlanan "Candaş Tolga Işık ile Az Önce Konuştum" programında önemli açıklamalarda bulunmuştu. Işık'ın sorularını yanıtlayan Görür oldukça korkutucu bir uyarıda bulunarak "Kurtulma şansı yok, tam riskin altında" iki bölgeyi işaret etmişti.

Prof. Dr. Naci Görür, programda yaptığı açıklamada "Gemlik kesinlikle taşınmalıdır. Bu bölge, gelen Kuzey Anadolu fayının güney kolu üzerine tam olarak yerleşmiştir ve bulunduğu konum deniz kumu ile doludur. Kurtulma olasılığı yoktur" ifadelerini kullanırken Hatay ve Maraş gibi Tunceli'ye de özel bir önem verilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Tunceli tamamen risk altındadır" demişti.

kapak-193001.jpg

Bursa’nın Gemlik ilçesinin bir fayın üzerine kurulduğuna vurgu yapan Görür, ilçenin daha önce taşınmasına karar verildiğine ancak siyasi gelişmeler nedeniyle vazgeçildiğini belirtti.

Görür ilçenin mutlaka taşınması gerektiğine dikkat çekerken “Gemlik, Geyve-İznik-Gemlik, gelen kuzey anadolu fayının güney kolu üzerinde tam oturuyor ve oturduğu yer de alüvyal dolgu, deniz kumuyla dolu. Yani kurtulma şansı yok. Belki orada böyle tek katlı, çok zayıf evler olsaydı hadi bir bakıma. Belki de bir zaman bilindiği için öyle fazla yüksek yerlerin dışında bazı yerler de var, şimdi rant modasına uyup oralar da yükselmeye kalkar. Gemlik güney kolun deprem üretmesi halinde hiç kalmaz. Yani orası bir şekilde biter. Onun için onu bu Armutlu yarımadasına veya güneyine o yüksek yerlere, sağlam yerlere burayı taşımak lazım” ifadelerini kullandı.

“TUNCELİ TAM RİSK ALTINDA”

Naci Görür, Tunceli’nin büyük bir risk altında olduğuna vurgu yaparak bölgede 7 büyüklüğünde deprem beklediğini açıkladı. Görür, “Onun için ben birkaç gün önce söyledim, Tunceli’ye dikkat edin, Tunceli’yi depreme hazırlayın, Pülümür’ü depreme hazırlayın. Orada dikkatli olalım. Bunlar gerçekten tehdit altında. Aynen Hatay'ı söylediğimiz gibi, Kahramanmaraş'ı söylediğimiz gibi, Elazığ'ı söylediğimiz gibi. Tunceli'ye sahip çıkın, Tunceli önemli. Çünkü tam riskin altında” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.