F-35 gerçeği O görüntü ilk kez yayınlandı

F-35 gerçeği O görüntü ilk kez yayınlandı
ABD'nin F-35 programıyla ilgili Türkiye'ye dayatmaları devam ederken F-35'lerle ilgili bir gerçek ortaya çıktı. Ortaya çıkan görüntüler ABD'nin izni olmadan uçakların satıldığı ülkenin bunları kullanamadığını gösterdi.

F-35'le ilgili çarpıcı bir görüntü ortaya çıktı. Yurt dışında yayınlanan bir belgesel çekiminde bir İngiliz pilotun merkezden şifre alamadığı için uçağı kaldıramadığı görülüyor. Amerikalı görevli merkezle iletişim kurup sistemle ilgili İngiliz pilotu yönlendirirken İngiliz pilot işlemleri yapmasına rağmen uçağı hareket ettiremiyor.

Bir teneke yığını gibi pistte çakılı kalıyor.

Görülüyor ki merkezden şifre almadan uçağı kaldırmak mümkün olmuyor.

Türk uzmanlar da özellikleri itibari ile f-35'lerin satışı yapılan ülke hava kuvvetlerini tamamen ABD'ye bağladığını söylemekte. Bu da yüzde 100 bağımlılık anlamına geliyor.

ABD'nin Rumlara Yunanistan'a PKK PYD terör örgütü gibi birçok hasmımıza verdiği Türkiye karşıtı destekler göz önünde bulundurulduğunda F-35'leri alsak dahi güvenliğimizi sağlayabilir miyiz sorusu akıllara geliyor.

S-400'E KARŞI F-35

ABD ile F-16 alımı konusunda varılan mutabakat sonrasında Amerikalılar bir başka konuyu daha gündeme getirdi. O da Türkiye'nin F-35 programına yeniden alımı...

Ancak ABD daha önceki "S-400'leri geri verin, sizi F-35 programına yeniden dahil edelim" dayatmasından vaz geçmedi. Türkiye ise S-400'lere ilişkin tavrını değiştirmeyerek her iki ülkenin duruşunda herhangi bir değişiklik olmadığını belirtti. Türkiye, S-400'leri Rusya'ya geri verilmeyeceğini net şekilde ifade etti.

Ancak F-35 lobisi olarak bilinen bir grup, bu uçağın reklamını yapmayı sürdürüyor. Peki F-35 uçakları Türkiye'nin ihtiyacını karşılar mı?

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.