Erdoğan'ın masasındaki seçim anketi ortaya çıktı 'Kritik İstanbul detayı dikkat çekti'

Erdoğan'ın masasındaki seçim anketi ortaya çıktı 'Kritik İstanbul detayı dikkat çekti'
Yerel seçimlere kısa bir süre kala AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen canlı yayında, son seçim anketlerinde ortaya çıkan tabloyu aktardı.

Tüm Türkiye’nin yerel seçimlere odaklandığı şu günlerde, seçim anketlerinin sonuçları da vatandaşlar tarafından en çok merak edilen konulardan biri olmaya devam ediyor.

Belediye Başkanları ve Başkan adayları sahada çalışmalarını aralıksız sürdürürken, kamuoyu anketleri de hem seçmenler hem de siyasiler tarafından yoğun bir ilgi ile takip ediliyor.

Son olarak AK Parti Genel Başkan Yardımcısı AR-GE ve Eğitim Başkanı Mustafa Şen, katıldığı bir canlı yayınında yerel seçimlere yönelik gerçekleştirilen anketlerin sonuçlarına değindi.

Şen, İstanbul, Ankara ve İzmir’de gerçekleştirilen seçim anketlerine ilişkin elde ettiği verileri canı yayında paylaştı.

İSTANBUL

Mustafa şen İstanbul’da gerçekleştirdikleri çalışmaların sonucunu, “İstanbul'da anketler ortada. Ben böyle tek tek rakamlar söylemeyeyim. Bu modern dönemde trafik bir çileye dönüşmüş. Yapılması gereken şey çilesiz bir şehir ortaya koymak. Metroları zamanında yaparsınız, hazır yapılmakta olana beton dökmezsiniz. Planlayarak gidersiniz. Biz öyle şeyler yapmışız ki İstanbul'u durdursanız da durmuyor. Bir şeyler yapmışsınız yirmi senedir, otuz senedir orada. İkinci bir beş seneyi İstanbul kaldırmaz. Bizim gördüğümüz DEM seçmeni CHP'ye çalışıyor. Bizim analizlerimizde CHP tarafına kaymalar olduğu gözüküyor. Seçmen illa da partisinin adayı gibi düşünmek zorunda değil. Benim gördüğüm bir kısmının CHP tarafına doğru yöneldiği. İYİ Parti'de de öyle seçmeni.” Şeklinde konuştu.

ANKARA

Ankara'da elde edilen anket sonuçlarına değinen Şen, “Ankara bir başkent ve başkent ışıltısını kaybetti, yavaşladı. Vatandaş duruma buradan bakıyor. Anketleri ben de görüyorum. Anketlerin çoğunda Mansur Bey önde çıkıyor. Bazılarında ise Sayın Turgut Bey önde çıkıyor. Biraz daha zamana ihtiyacımız var. Adaylar daha yeni kendilerini ortaya koymaya başladılar. Adayların sahada kendilerini biraz daha göstermesini bekleyelim ve görelim diye söylüyorum” ifadelerini kullandı.

İZMİR

Son olarak İzmir’deki yapılan anket sonuçları hakkında konuşan Şen, “İzmir'de de benzeri durum var. Hamza Dağ, İzmir'in en sevilen milletvekillerinden birisi. Gençliğinin verdiği bir şey hem de Hamza Bey orada sürekli sokakta bulundu. Aradaki mesafeyi hızla kapatıyor. Şöyle bir analiz yapalım, İzmir bir CHP şehri midir? Hayır. O bölge Demokrat Parti bölgesidir. İzmir 3 halkadan oluşuyor. 3.halkada oy oranımız çok yüksek. Hamza Bey 2. bölgede maksimum oy artırımını yapmak için aralıksız çalışıyor.” İfadeleri ile konuşmasını sonlandırdı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.