İndirimli sıfır araç vaadiyle milyonlarca TL dolandırdı 'İstanbul'da akıl almaz vurgun'

İndirimli sıfır araç vaadiyle milyonlarca TL dolandırdı 'İstanbul'da akıl almaz vurgun'
İstanbul’da dünyaca ünlü otomobil markalarına ait araçların satıldığı bir bayinin çalışanı, indirimli sıfır araç yalanı uydurarak birçok kişiyi dolandırdı. İddialara göre bayi çalışanı bu yolla milyonlarca TL’lik vurgun yaptı.

Dolandırıcılık olayı İstanbul’un Kartal ilçesinde bulunan bir araç bayisinde yaşandı. İddialara göre bayide çalışan bir kadın, müşterilerine hatta arkadaşlarına bile indirimli sıfır araç yalanı uydurarak milyonlarca TL’lik vurgun yaptı.

İndirimli sıfır araç fikri araç almak isteyen bütün müşterilere caiz geldi ve maalesef bu tuzağa düştüler. Kadın çalışan müşterilerini hatta arkadaşlarını tuzağa düşürmek için “Ben kendi çalışan indirimimi kullanacağım” diyerek bir çok kişiden 800 bin TL para aldı ve müşterilere bayiye ait olan kaşeyle kurbanlarına bir belge bile hazırladı.

ekran-alintisi.jpg

Ucuza sıfır otomobil sahibi olma vaadi ile dolandırılan kurbanlardan Show Haber’e konuştu. Dolandırılan vatandaş, “Ünlü bir Alman markalarını satan bir bayiden araç satın almak için geldik. Paramızı yatırdık şahıs bizi dolandırdı. Kendimi aptal gibi hissediyorum. Nasıl aldandım onu düşünüyorum şu anda.

ekran-alintisi-jpg1.jpg

Ben 800 bin TL verdim, sonradan anladık ki bu bayide çalışıyor, kendi adına aracı alıp bize vereceğini söyledi. Çünkü buranın çalışanı olduğu için kendilerinin belirli bir indirim oranlarının olduğunu söyledi. Biz parayı onun hesabına yatırdık.

15 Aralık itibarıyla araçlarımızı bize vereceğini söyledi. Yok pazartesi aracınız gelecek, yok yurt dışından geliyor bu araçlar, Almanya'dan geliyor falan…”

ekran-alintisi-jpg2.jpg

Bayideki kadın çalışan tarafından dolandırılan bir başka mağdur ise 20 yıllık arkadaşı oldu. Arkadaş mağduru vatandaş, “Bayide çalışan benim 15-20 yıllık arkadaşım. Biz de bu şekilde geldik bayiye, içeri girdik arabalara bindik. Toplam 800 bin lira para gönderdim. 'Az daha bekle, sık dişini, gelecek. Bir daha nereden bulacaksın bu fiyatlara araç' falan dedi.”

Paralarını kaptıranlar kandırıldıklarını anladıklarında hemen otomobil bayisini aradı. Bayi sahibi de 5 yıllık çalışanını işten çıkarıp şikayetçi oldu. Dolandırıcı ise milyonlarca liralık vurgun iddiasıyla yakalanıp tutuklandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.