Mirastan eşit pay alamayanlar için büyük fırsat ‘Kimsenin bilmediği detay’

Mirastan eşit pay alamayanlar için büyük fırsat ‘Kimsenin bilmediği detay’
Kardeşler arası miras paylaşımında yaşanan mal kaçırma durumlarında eşit pay alamayanlar için büyük fırsat doğdu.

Kardeşler arası miras paylaşımında yaşanan mal kaçırma durumlarında yapılması gerekenleri Ünlü avukat Oğuz Yavuz, anlattı.

MİRAS PAYLAŞIMINDA PAY KAÇIRANLARA DİKKAT

Yavuz, davalarda yaşadığı miras kaçırma durumlarına ilişkin örneklerde bulundu. Yavuz, “Bir baba düşünelim, bir kızı ve bir oğlu var. Babanın ölümü durumunda normal şartlarda bu evin çocuklar arasında paylaşılması gerekiyor. Ancak baba, oğluna mal kalmasın diye bu taşınmazı kızına veriyor. Bir diğer örnek ise bir evi oğluna veyahut komşusuna el altından göstererek satmış gibi göstererek de kaçırabiliyor” dedi.

miras-paylasiminda-flas-gelism-1697611623-bd4e6h.webp

“O PARAYI TALEP EDEBİLİR”

Avukat Oğuz Yavuz miras paylaşımında bu tip durumlarda mağdurların yapması gereken detayları ise açıkladı. Yavuz, “Bu tip durumlarda miras bırakan kişi vefat etse ve tapu başkalarında olsa da Kişi mirastan Mal kaçıranlardan o parayı talep edebilir." ifadelerini kullandı.

MİRAS PAYLAŞIMI NEDİR?

Bir kimsenin ölümü veya hakkında gaiplik kararı verilmesi durumunda bu kişinin geride bıraktığı malvarlığı değerlerinin tespiti ve bu malvarlıklarının mirasçıları arasında miras payları oranında dağıtılması, miras paylaşımı olarak tanımlanıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.