İstanbul'da yaşayan Suriyeli sayısı belli oldu

İstanbul'da yaşayan Suriyeli sayısı belli oldu
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya İstanbul'da yaşayan yabancıların sayısını açıkladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 'Tam Güvenli Fatih Bilgilendirme Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Yerlikaya, İstanbul'da yasal kalış hakkı bulunan toplam yabancı sayısının 1 milyon 92 bin 697 olduğunu belirtirken, geçici koruma altındaki Suriyeli sayısının ise 350 bin 532 olduğunu ifade etti.

Fatih'te gerçekleştirilen 'Tam Güvenli Fatih Bilgilendirme Toplantısı'na İstanbul Valisi Davut Gül, Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan, İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş ve birçok vatandaşın katıldığı belirtildi.

Bakan Yerlikaya, İstanbul'da yasal kalış hakkı bulunan toplam yabancı sayısının 1 milyon 92 bin 697 olduğunu açıklayarak, geçici koruma altındaki Suriyeli sayısının ise 350 bin 532 olduğunu vurguladı. Yerlikaya, "Yasal kalış hakkı ne demek? Bir ülkeye girişi bir, kalışı iki, çıkışı üç, eğer bunlardan herhangi biri veya daha fazlası yasal değilse biz buna düzensiz göçmen, kaçak göçmen diyoruz. Bunun tamamının yasal olduğunda da biz ne diyoruz?

istanbul-bakan-yerlikaya-istanbulda-1-21922.jpgFATİH'TE 20 BİN SURİYELİ

Yasal kalış hakkı olan bir milyon 92 bin İstanbul genelinde, Fatih'te 39 bin. Suriyeli sayısı 20 bin. Ancak şu etkileyici bir haber var, 2019'da Fatih'te toplam yabancı sayısı 103 bin 660'mış. Şimdi ne kadar olmuş? 40 bin yani düz hesap. 15 Ocak 2021 tarihinden itibaren Fatih'teki tüm mahalleler yabancıların kalış hakkına kapalı" şeklinde konuştu.

Ayrıca, Bakan Yerlikaya, İstanbul'da kurulan mobil göç noktalarında yapılan işlemler hakkında da bilgi verdi. İstanbul'da 29 Şubat 2024 itibariyle 103 mobil göç noktasının bulunduğunu belirten Yerlikaya, bu noktalarda 197 bin 555 kişinin sorgulandığını, 57 bin 745 kişinin düzensiz göçmen olduğunun tespit edildiğini açıkladı.

İSTANBUL'DAN AYRILAN SURİYELİ SAYISI 26 BİN 519

Ayrıca, vizesi veya ikamet izni biten veya kendiliğinden İstanbul'dan ayrılan yabancı sayısının 255 bin 92 olduğu, gönüllü olarak 9 ay içinde İstanbul'dan ayrılan Suriyeli sayısının 26 bin 519 olduğunu belirtti. Son 9 ay içinde 76 bin 396 düzensiz göçmenin yakalandığını ifade etti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.