En düşük emekli maaşına zam 'Milyonlarca emekli havalara uçacak'

En düşük emekli maaşına zam 'Milyonlarca emekli havalara uçacak'
Milyonlarca emekliyi havalara uçuracak haber geldi. En düşük emekli maaşına zam yapılacağı iddiası gündeme bomba gibi düştü.

Milyonlarca emeklinin maaş zammı netleşti. Aralık ayı enflasyon farkının ortaya çıkması ile birlikte zam oranı yüzde 37,57 kalan emeklilerin maaşına ek yüzde 5 zam yapılarak yüzde 42’ye çıkartıldı. Emekli maaşlarına yapılan zammı yetersiz bulan emeklilerin tepki göstermesiyle birlikte zam oranı yüzde 49,25 yükseldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, SSK ve Bağkur emeklilerinin maaşlarına resmen yüzde 49,25 zam yapıldığını açıkladı. Böylelikle tüm emeklilerin eşit oranda zam alacak.

EMEKLİLER HAVALARA UÇACAK

0x0-bankalar-promosyon-yarisini-hizlandirdi-fakat-bazi-kelime-oyunlari-yanilmalara-yol-acabilir-1659858293543.jpg

Emekliler henüz ara farkı almadı ancak en düşük emekli maaşı ile ilgili flaş gelişme yaşandı. Ünlü ekonomist tarihleri duyururken yeni zamma ilişkin açıklama yaptı. Emekli maaşlarına yapılan zamla birlikte en düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL’den 10 bin TL’ye yükselmişti. Emekliye derin bir ‘ohh’ dedirtecek haber geldi. İddiaya göre en düşük emekli maaşına zam yapılacak 10 bin TL’den 17 bin TL’ye çıkartılacak.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞINA ZAM

Milyonlarca emekliye havalara uçuracak haber Turhan Bozkurt’tan geldi. Bozkurt, sosyal medya hesabı üzerinden çarpıcı bir iddiada bulundu. Bozkurt, 31 Mart'ta gerçekleştirilecek yerel seçimler öncesinde en düşük emekli aylığının 14.000-17.000 TL arasına çıkarılacağını açıkladı. Turhan’ın bu iddiası gündeme bomba gibi düşerken emekliler arasında büyük beklentiye neden oldu.

ekran-goruntusu-2024-01-29-084124.png

EMEKLİLERİN GÖZÜ KULAĞI GELECEK AÇIKLAMADA

0x0-son-dakika-bakan-bilgin-bugun-acikliyor-en-dusuk-emekli-maasi-ne-kadar-olacak-iste-emekli-ve-memur-temmuz-zamm-1651382999520.jpg

En düşük emekli maaşı 14.000-17.000 TL’ye yükselirse, geçim sıkıntısı çeken milyonlarca emekliye can suyu olacak. Artan enflasyon ve peş peşe gelen zamlarla beli iyice bükülen emekliler ile ilgili bu iddia, yerel seçimler öncesinde önemli bir gündem maddesi haline geldi. Hem ekonomi hem de siyaset alanında bu konu ile ilgili tartışmalar sürerken, milyonlarca emeklinin gözü kulağı yapılacak resmi açıklamalara çevrildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.