Ünlü ekonomist tarih vererek seyyanen zammı açıkladı ‘Emekli ve asgari ücretliye okkalı zam geliyor’

Ünlü ekonomist tarih vererek seyyanen zammı açıkladı ‘Emekli ve asgari ücretliye okkalı zam geliyor’
Ünlü ekonomist, emeklilere gelecek olan zammın oranını ve tarihini açıkladı.

Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, emeklilere gelecek olan seyyanen zammın oranını ve tarihini açıkladı.

Milyonlarca emeklinin maaşı yüzde 49,25’e tamamlanmıştı. Fakat yapılan orandan 6 bin 700 TL ve altında olan emeklileri kapsamaması dikkat çekti. Öyle ki en düşük emekli aylıklarında herhangi bir değişim gerçekleşmedi.

EMEKLİ MAAŞLARINA SEYYANEN ZAM GELEBİLİR Mİ?

Bu neticede pek çok emekli verilen zammın 15 bin TL olan açlık sınırını altında olmasına tepki gösterdi. Emeklilerin talebi ise maaşlara seyyanen bir zam yapılarak açlık sınırının üstüne çıkması yönünde. Peki seyyanen zam gelebilir mi?

Uzman isimlerde tahminlerini paylaşmaya devam ediyor. Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, kesin konuşarak emekliye sevindirici haberi verdi. Zelyut, tarih vererek emekli maaşlarına okkalı bir zam yapılacağını açıkladı.

bursali-sgk-uzmani-ozgur-erdursun-acikladi-o-emekliler-ek-zam-alamayacak-1706086407-725-x750.webp

ZELYUT: OKKALI BİR ZAM YOLDA

Zelyut, “12 Mart 2023 yılında maaşlara zam yapılacak. Çünkü çarşı pazarın fiyatı arttı. Bu da yüzde 100 enflasyonu doğuruyor. Yerel seçimi de almak için seçim öncesi zam olacak. Kaynağı da Merkez Bankası olacak. Kısacası emeklilere okkalı bir zam yolda. Yüzde 25 veya 30’luk zam yapılacak. Hatta seçim anketlerinde büyük bir fark varsa yüzde 120 bile verirler” dedi.

SEYYANEN ZAM NEDİR?

Seyyanen zam, enflasyon kaynaklı gelir kaybının karşılanması ve maaşlar arası makasın büyümemesi sebebiyle verilir. Tüm çalışanlara eşit zam yapılarak yüzdelik anlamında eşit zam verilmesi olarak ta tanımlanır.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.