Motorine dev zam 'Depoları fulleyin

Motorine dev zam 'Depoları fulleyin
Brent petrol ve dolar kurundaki dalgalanmalar neticesinde akaryakıt fiyatlarına neredeyse her gün ayrı bir zam gelmekte. Bu kez yeni bir zam motorine geliyor.

Yeni yılla birlikte neredeyse her gün artan akaryakıt fiyatlarına yeni haftayla birlikte yeni bir zam daha geliyor.

2024 yılı itibariyle ÖTV tutarlarının yeniden belirlenmesiyle birlikte benzine 2.31 TL, motorine 2.17 TL ve LPG'ye ise 1 TL'lik zam gelmişti.

Yeni yılın ilk haftasıyla birlikte motorine 41 kuruşluk bir indirim gelmişti. Ancak 6 Ocak itibariyle yeni zamlar gelmeye art arda devam ediyor.

LPG grubuna 18 Ocak itibariyle 37 kuruşluk ve motorine 20 Ocak itibariyle 1 TL 15 kuruşluk zam yapılmıştı.

Bu yeni hafta ise zamlı başladı. Sektör kaynaklarından edinilen bilgiye göre motorine 30 Ocak (yarın) salı gününden itibaren geçerli olmak üzere, 1,38 kuruşluk zam gelmesi bekleniyor.

İşte güncel akaryakıt fiyatları...

Ankara güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları
Benzin fiyatı: 39,07 TL
Motorin fiyatı: 41 TL
LPG fiyatı: 20,41 TL

İstanbul güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları
Benzin fiyatı: 38,37 TL
Motorin fiyatı: 40,24TL
LPG fiyatı: 20,37 TL

İzmir güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları
Benzin fiyatı: 39,29 TL
Motorin fiyatı: 41,19 TL
LPG fiyatı: 20,19 TL

Akaryakıt fiyatları nasıl hesaplanıyor

Ülkemizde akaryakıt fiyatları, genellikle üç aşamada belirlenmektedir. Bu aşamalar; rafineri satış fiyatının oluşumu, depo satış fiyatının oluşumu ve pompa satış fiyatının oluşumudur.

Benzin fiyatlarını etkileyen birçok faktör bulunmaktadır. Bunların başında dünya genelinde yoğun bir şekilde kullanılan petrolün piyasa fiyatı gelir. Petrol fiyatının belirlenmesinde arz ve talep dengesi önemli bir rol oynar. Arzın fazla olduğu dönemlerde petrol fiyatları genellikle düşerken, arzın az olduğu dönemlerde ise petrol fiyatlarının artması beklenir. Bunun yanı sıra, akaryakıt firmalarının uyguladığı fiyat politikaları, petrolün alıcıya ulaştırılmasında kritik olan lojistik maliyetler ve petrol arama, çıkarma faaliyetleri de benzin fiyatını dolaylı olarak etkiler. Ülkemizde petrol ithal edildiği için döviz kurlarındaki değişimler de akaryakıt fiyatları üzerinde etkili olabilir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.