Dev holding ünlü şirketi satın aldı 'Borsa yatırımcısı şaşkın

Dev holding ünlü şirketi satın aldı 'Borsa yatırımcısı şaşkın
Garanti Holding bünyesinde bulunan geri dönüşüm sektörü öncüsü Garanti Geri Dönüşüm, BN Holding tarafından satın alındı.

BN Holding, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nda işlem gören Bayrak EBT şirketini, satın aldığı Garanti Geri Dönüşüm ile birleştirme kararı alarak bu kararını Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bildirdi.

Birleşme kararı alan BN Holding’in yeni yatırımlarının da etkisiyle, üretim kapasitesinin artması bekleniyor. İlk bir yılda bu büyümenin yüzde 45 ile 60 arasında gelişeceği düşünülüyor.

garanti.jpg

İSTİHDAMA KATKI

Büyüme ve birleşmeyle birlikte, mevcutta 800 olan istihdam sayısının bin 100’ün üzerine çıkması beklenirken, 2024 yılına ait cironun 2 milyar TL’yi bulması hedefleniyor.

PAZAR HEDEFLERİ BÜYÜDÜ

Sektörü etkisi altına alması beklenen birleşmenin, holdingin pazardaki konumunu da etkileyebileceği düşünülüyor. BN Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bilal Naz, birleşmeye dair yaptığı açıklamayla şirketlerin ve sektörün daha fazla fayda göreceğini, bu birleşmenin yeni fırsatlar doğuracağını vurguladı.

Naz, ayrıca küresel pazarda güçlü varlıklarını ortaya koymayı hedeflediklerini ve yenilikçi, teknolojiye odaklanan çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti.

greenlife-1024x576.jpg

GARANTİ GERİ DÖNÜŞÜM’DEN 20 ÜLKEYE İHRACAT

ABD’den İngiltere’ye çeşitli 20 ülkeye ihtacat gerçekleştiren Garanti Geri Dönüşüm, sektörün öncülerinden kabul ediliyor. Yıllık 35 bin ton üretim kapasitesi bulunan şirketin istihdam sayısı 500’ü geçiyor. Avrupa Birliği uygulamaları düşünüldüğünde Garanti Geri Dönüşüm’ün karbon vergisi üzerinden geri dönüştürülmüş hammadde sektöründe daha hızlı büyüyebileceği öngörülüyor.

BÜYÜK BİRLEŞME İLE AB STANDARTLARI YAKALANACAK

Dünyada plastik geri dönüşüm konusunda inovatif çalışmaları bulunan ve AB standartlarında kaliteyi yakalamasıyla öne çıkan Garanti Geri Dönüşüm, POLIETILEN (PE) ve POLIPROPILEN (PP) üretimini yapıyor. Plastiğin ham madde üretiminde ileri teknoloji kullanmasıyla öne çıkıyor.

Bayrak EBT Taban Sanayi ve Ticaret A.Ş. ise PVC taban ve Faylon taban üretimi ile yıllık 6 milyon çift taban üretim kapasitesine sahip olmasıyla biliniyor. Alanında lider konumda olan şirket, sürdürülebilirlik kapsamında prestijli markalara taban üretimi gerçekleştiriyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.